ADA 發表於 2014-2-13 17:56

billymud 發表於 2014-2-13 17:43 static/image/common/back.gif
"攝"塊PCB都好正,免螺絲咁礙眼。。。

我會盡量唔用螺絲...{:1_253:}

axhahaha 發表於 2014-2-13 23:36

{:1_352:}熱切期待, thank you

ADA 發表於 2014-2-14 09:19

出事 !{:1_348:}
琴晚影的所有相因為粒死人 SD 壞咗, 全部 read 唔到!!!{:1_348:}
只好出2張用手機影的超差相交貨. {:1_260:}
=========================================
更新 .... 救返三張相 ...其他...{:1_260:} 無晒.

ADA 發表於 2014-2-14 09:35

琴晚完成後長開一粒鍾唔熱, 溫度正常 ... 可能天氣太凍, 所以根本唔會熱.
但因為我無 iphone 試機, 所以只見燈著, 唔知效果如何.
Anyway, 可以交貨.

billymud 發表於 2014-2-14 11:14

ADA 發表於 2014-2-14 09:35 static/image/common/back.gif
琴晚完成後長開一粒鍾唔熱, 溫度正常 ... 可能天氣太凍, 所以根本唔會熱.
但因為我無 iphone 試機, 所以只 ...

外表都算靚仔{:6_195:}, 若可磨平IECinlet 果舊尖突,配番black screws, 咁就大幅升值喇 !
一番 linear DC PSU 多係7-24長開,小第DIY祇用帶 2x50mm fuse 既 IEC inlet, 冇pwr switch, 夠位與DC_out 裝在殼尾,殼頭只裝 芝麻LED作online指示。。。各有所好。{:1_263:}

ADA 發表於 2014-2-14 11:29

billymud 發表於 2014-2-14 11:14 static/image/common/back.gif
外表都算靚仔    , 若可磨平IECinlet 果舊尖突,配番black screws, 咁就大幅升值喇 !
一番...

多謝提醒.
其實3樣我都想做.
1. IEC突出 ... 因為夜了, 又凍 ... 所以當腳支撐住電源位, 不磨平了;
2. 咁啱無晒黑螺絲, 只有銀色 ... 照用先啦;
3. 用上有開關及 fuse 的 IEC 是因為機主經常要返國內工作的, 以安全及耐用計, 用隻有開關的 IEC會合理啲.

billymud 發表於 2014-2-14 11:39

ADA 發表於 2014-2-14 11:29 static/image/common/back.gif
多謝提醒.
其實3樣我都想做.
1. IEC突出 ... 因為夜了, 又凍 ... 所以當腳支撐住電源位, 不磨平了;

師兄, 唔好話提醒.小第豈敢, 多咀、實在野人獻曝。{:1_254:}

ADA 發表於 2014-2-14 11:44

billymud 發表於 2014-2-14 11:39 static/image/common/back.gif
師兄, 唔好話提醒.小第豈敢, 多咀、實在野人獻曝。

唔好咁講, 大家交流下.

有時呢啲免費服務係嗱西啲, 用上手頭上有的東西為主, 如果有錢賺 ... 以上問題基本上唔會發生. {:1_253:}

axhahaha 發表於 2014-2-14 22:20

Yeah! 真心感謝ADA兄相助, 件古董吾單只回復健康,把聲仲比以前靚仔.
以為已經熄滅的火又再發燒.......nice.{:1_245:}
再次多謝ADA師兄.

ADA 發表於 2014-2-15 09:21

axhahaha 發表於 2014-2-14 22:20 static/image/common/back.gif
Yeah! 真心感謝ADA兄相助, 件古董吾單只回復健康,把聲仲比以前靚仔.
以為已經熄滅的火又再發燒.......nice ...

唔使客氣, 最緊要玩得開心. {:1_245:}
頁: 1 2 3 [4] 5 6
查看完整版本: [救助]火牛壞咗....please help

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。