jason1822 發表於 2014-1-27 16:19

{:6_193:}

賤輝 發表於 2014-1-27 17:12

{:8_400:}

eaison29 發表於 2014-1-27 20:45

多謝各位師兄指點,已經將前置降下,唔知馬仔環繞應該點設置?我用咗pure auto。

低音炮線亦換咗

momolee 發表於 2014-1-27 22:24

eaison29 發表於 2014-1-27 20:45 static/image/common/back.gif
多謝各位師兄指點,已經將前置降下,唔知馬仔環繞應該點設置?我用咗pure auto。

低音炮線亦換咗

SURROUND SET AUTO 就岩架勒, PURE AUTO 真唔知係乜?{:6_141:}   可能我部低階野無, SR7007 先有{:1_339:}
記得開埋AUDYSSEY
SET DYNAMIC EQ ==> ON
睇戲勁好多{:1_348:} {:1_348:} {:1_348:}

eaison29 發表於 2014-1-27 22:36

momolee 發表於 2014-1-27 22:24 static/image/common/back.gif
SURROUND SET AUTO 就岩架勒, PURE AUTO 真唔知係乜?   可能我部低階野無, SR7007 先有{:1_339: ...

多謝師兄,我已經開咗

momolee 發表於 2014-1-27 22:39

eaison29 發表於 2014-1-27 22:36 static/image/common/back.gif
多謝師兄,我已經開咗

DYNAMIC VOLUME 開埋呀, SET 去 MIEDIUM OK 架勒{:8_390:}

momolee 發表於 2014-1-27 22:41

eaison29 發表於 2014-1-27 22:36 static/image/common/back.gif
多謝師兄,我已經開咗

多個我部好多野SET{:6_191:} , 果然係高階野{:6_187:}

momolee 發表於 2014-1-27 23:27

多謝師兄,我已經開咗

部SR7007 起碼幾年都唔洗換機囉,其實CHING 第時可玩埋7.1{:6_142:}
只要買多兩隻書架或座地做前罝,將以家個對前罝變做FRONT HEIGHT (不過又要將佢升番高) {:8_366:} {:8_366:} {:8_366:}
我相信包圍感再進一步提升{:8_399:}
不過依家更係慢慢享受下先啦!{:9_426:} {:9_426:} {:9_426:}

momolee 發表於 2014-1-27 23:44

重有提一提,喇叭設定呎距離同分頻點都好重要, SET 得唔好一樣未發揮都部7007{:8_366:}
喇叭距離真係要你自己先知,正確量度方法應該係你個人坐既位置 (梳化位中間)
再由中間去每隻喇叭仔距離, 一般用米計就OK!{:6_142:}   (其實呢個方法未必正確, 有錯請打頭){:6_216:}
分頻點照你全部都係細細隻喇叭仔計, 前 中 後 SET 做80HZ OR 100HZ 就OK (隻十仔除外)
十仔應該SET 150HZ 到差不多{:8_380:}

eaison29 發表於 2014-1-28 00:39

momolee 發表於 2014-1-27 23:44 static/image/common/back.gif
重有提一提,喇叭設定呎距離同分頻點都好重要, SET 得唔好一樣未發揮都部7007
喇叭距離真係要你自 ...

我直接用咗audyssey set音箱位置,唔知得唔得?仲有我未搵到邊度set分頻點?只有音箱大小可以選擇
頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: 臥室影院,入咗馬仔SR7007搭配KEF E305

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。