pspiwant 發表於 2014-3-24 16:50

goodabc2010 發表於 2014-3-24 15:26 static/image/common/back.gif
我都係等開箱
不過player方面應該keep住zx1同x5就算
反而耳機方面,我考慮緊上1964 v ...

Ching我同你一樣都入多左部ZX1,不過iem我揀左TG334(要等貨.......),
依家X5+W4R用來聽Classic真係幾吸引,個音場好自然咁扇形散開,好有現場感

goodabc2010 發表於 2014-3-24 17:12

muffy 發表於 2014-3-24 16:39 static/image/common/back.gif
846既低頻無ASG2咁深同闊
但速度快好多, 回饋力亦更強
我當初係用黑管, 低頻幾滿意, 不過個質多過量

或者咁講,相對於asg2黎講,se846比較平均D?{:6_148:}
小弟銀包唔多水,所以要賣左ASG2先諗下一步{:6_126:}
好苦惱{:6_146:}

goodabc2010 發表於 2014-3-24 17:17

pspiwant 發表於 2014-3-24 16:50 static/image/common/back.gif
Ching我同你一樣都入多左部ZX1,不過iem我揀左TG334(要等貨.......),
依家X5+W4R用來聽Classic真係幾吸 ...

334我都有考慮過,不過個價....{:6_136:}
音場都好重要,我幾睇bass,分析力,音場{:6_136:}
Classic野我唔係成日聽,但真係幾正{:6_143:}

muffy 發表於 2014-3-24 18:25

goodabc2010 發表於 2014-3-24 17:12 static/image/common/back.gif
或者咁講,相對於asg2黎講,se846比較平均D?
小弟銀包唔多水,所以要賣左ASG2先諗下一步 ...

SE846更加平衡
ASG2係比較有個性既一員, 所以有人好喜歡, 有人就覺得好唔得
SE846重可以透過換管增加趣味性

scene030112 發表於 2014-3-24 19:11

846藍管再換條Twag v3都唔錯架..
而且比asg2易推,ZX1/X5應該都幾夾
ASG2低頻整體量比較多,亦都比較深
但846整體冇咁蒙,而且仲有換管比你玩~~

goodabc2010 發表於 2014-3-24 19:28

多謝2位師兄,我諗應該都係se846 vs 1964 v8嫁啦{:6_221:}{:6_220:}

yktam 發表於 2014-3-26 21:57

呢排想搵部player 夾um3x 聽metal
想請問下呢部機岩唔岩
同埋2,3千貨仔仲有咩好介紹

唔該哂

muffy 發表於 2014-3-27 01:24

yktam 發表於 2014-3-26 21:57 static/image/common/back.gif
呢排想搵部player 夾um3x 聽metal
想請問下呢部機岩唔岩
同埋2,3千貨仔仲有咩好介紹

無UM3X係手, 不過師兄大可以等埋DX90一齊比較
X5行貨都應該就黎到

44244434589 發表於 2014-3-27 01:47

X5夾W4R會唔會同IPC一樣?
只係推力,支援格式比較好?

muffy 發表於 2014-3-27 09:24

44244434589 發表於 2014-3-27 01:47 static/image/common/back.gif
X5夾W4R會唔會同IPC一樣?
只係推力,支援格式比較好?

我覺得齋講聲直推比IPC明顯更好
師兄可以帶埋W4R一試, 我估好快有DEMO
頁: 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 [40] 41 42 43 44 45 46 47 48 49
查看完整版本: 先拔頭籌: FIIO X5 開箱啦喂!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。