Edmond2006 發表於 2014-1-22 19:31

光纖轉同軸問題!

請問各師兄細佬用緊部老舊既5.1組合機!得一個同軸洞俾人插,但已經俾部藍光機插佐!Xbox無辦法只好用紅,白線插住!模擬5.1叫做好過响電視個小喇叭出聲!問題嚟啦,宜家整多部PS4好似得光纖出?有無辦法光纖,同軸插晒落一部機到,out就同軸一條出呢?即係好似HDMI SWITCH BOX 咁既呢?THX ALL!當然我知買個AMP最好啦!但係一闊就三十大架啦!喇叭買過晒……舊野用開有感情!

gikifk 發表於 2014-1-22 19:53

好似無

等待 發表於 2014-1-22 23:17

TB 有, 但唔係好掂, 聲畫唔同步

galleryng 發表於 2014-1-22 23:22

呢啲得唔得呀?

http://h5.m.taobao.com/awp/core/detail.htm?id=19995546864&rn=8L78NDuY1-g91RfksXXaTKV7rJR4-UzefgTO-o2e&sid=ef853ec9f53819e9&abtest=7

Edmond2006 發表於 2014-1-23 08:40

應該唔得?我得一條同軸入咋!如果買部AMP係咪可以解決晒所有問題?但喇叭要買過晒……?

小瑟 發表於 2014-1-23 08:45

Edmond2006 發表於 2014-1-23 08:40 static/image/common/back.gif
應該唔得?我得一條同軸入咋!如果買部AMP係咪可以解決晒所有問題?但喇叭要買過晒……? ...

貫AMP係最簡單同正路既缺法, 始終都要搵最終極既方案麻, 而喇叭方面, 你依家既喇叭係咪 套裝5.1果D?? 如果唔介意既都可以玩住先(自己開返D喇叭線芯插入AMP都應該可以出聲), 之後再慢慢儲錢換前, 中, 後置咁玩!!!!{:6_193:}

galleryng 發表於 2014-1-23 09:03

Edmond2006 發表於 2014-1-23 08:40 static/image/common/back.gif
應該唔得?我得一條同軸入咋!如果買部AMP係咪可以解決晒所有問題?但喇叭要買過晒……? ...

連RCA輸入都冇呀?{:6_147:}

YYSKY 發表於 2014-1-23 10:22

有D野係時候放手就無得留低,朝代轉換,Amp係其中之一。

wadee 發表於 2014-1-23 10:26

YYSKY 發表於 2014-1-23 10:22 static/image/common/back.gif
有D野係時候放手就無得留低,朝代轉換,Amp係其中之一。

天蛇講得啱,改朝換代下,冇hdmi的av產品已廢左武功!

good88690 發表於 2014-1-23 10:31

要求唔高的話, 二千鬆就有一部 av amp, 用黎打 xbox, ps4 都好足夠 {:6_237:}

blu ray 機, ps4, xbox 專用下 hdmi 出, 投資得過呢 ching {:6_236:}
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 光纖轉同軸問題!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。