feria 發表於 2014-1-20 09:30

我有702anv同hd600
之前有聽過990pro,880
感覺702質素最高,但有心玩600/650/702 最好加預算係耳機線, 702 換左金銀線係我系統上係好改進左好多, 唔會輸好多比佢高一級既耳機

nightscrawler 發表於 2014-1-20 10:06

建議樓主去聽聽這兩款耳機, 應該不難作決定, 因為它們的表現幾唔同吓

safin 發表於 2014-1-20 15:55

nightscrawler 發表於 2014-1-20 10:06 static/image/common/back.gif
建議樓主去聽聽這兩款耳機, 應該不難作決定, 因為它們的表現幾唔同吓

請問邊度有702 anv demo試聽?我行過星際同德發地庫都冇?{:1_332:}

safin 發表於 2014-1-20 16:07

Amp差不多可以鎖定Burson - Soloist SL (淨耳擴),Soloist製作雖然比 SL好, 又有3級gain選擇, 但亦貴出一截, 加上我唔雖然果份前級, 冇需浪費. ,

之前有考慮週Schiit Lyr, 不過睇過台灣用家話佢底躁較大, 加上設計者亦建議夾600ohm耳筒, 所以打消念頭, 膽雖然我所好, 但要做得好又冇底躁的amp一定唔平, 有冇Schiit用定比下意見?

耳筒線我一定會換, 不過要等入咗手先, 因為我仲未聽過702, 想比較下同HD600分別先去馬

GaryNew 發表於 2014-1-20 17:45

702 熊仔好似有DEMO,可以打電話去問左有冇先.

t1174 發表於 2014-1-20 18:40

要唔要問一下tom lee 呢。
另外, 702 anv 應該比較像 712 pro,而不是 702。

safin 發表於 2014-1-20 22:59

t1174 發表於 2014-1-20 18:40 static/image/common/back.gif
要唔要問一下tom lee 呢。
另外, 702 anv 應該比較像 712 pro,而不是 702。

小弟真係耳機新手,"能仔" "Tom Lee" 呢兩位人兄都唔識{:1_332:}   可否講下呢?{:1_260:}

biid 發表於 2014-1-20 23:35

safin 發表於 2014-1-20 22:59 static/image/common/back.gif
小弟真係耳機新手,"能仔" "Tom Lee" 呢兩位人兄都唔識   可否講下呢?...

其實果2間都係鋪頭黎...
熊仔,你GOOGLE下"JABEN HK"就知係邊間
Tom Lee,你就直接GOOGLE"Tom Lee"啦

safin 發表於 2014-1-20 23:53

Tom Lee 即通利?

Thanks!!

biid 發表於 2014-1-20 23:58

safin 發表於 2014-1-20 23:53 static/image/common/back.gif
Tom Lee 即通利?

Thanks!!

係吖,佢地有做AKG的
頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: 呢兩雙耳筒, 你會選邊款?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。