CIBE 發表於 2014-1-7 01:33

入門AV AMP + INT AMP 問題

新手我用緊marantz 1602, 請問如果加多部marantz int amp pm5004,
聽歌和睇戲既效果升提明顯嗎???

poetrypoon 發表於 2014-1-7 01:40

明顯 .. 但加 5004 就 .. 講講用乜喇叭等其他師兄提議吧 ...

CIBE 發表於 2014-1-7 01:44

poetrypoon 發表於 2014-1-7 01:40 static/image/common/back.gif
明顯 .. 但加 5004 就 .. 講講用乜喇叭等其他師兄提議吧 ...

MS AVIANO 2

CIBE 發表於 2014-1-7 02:43

定係換部4-5K既AV AMP好? {:6_168:}

juno9 發表於 2014-1-7 05:55

留意連PM600X都無AV BYPASS喎~玩起上黎無咁方便...
聽歌和睇戲既效果升提明顯,不過4-5K買部二手INT AMP好過,第時升級AV AMP都用得返...
4-5K換AV AMP,怕你好快又想換咋...

ctmk 發表於 2014-1-7 08:46

CHING最好俾埋視聽環境資料(地方有幾大)做參考

小寶老豆 發表於 2014-1-7 10:04

{:8_365:}... 其實Ching想提升啲咩聽歌和睇戲既效果呀?
不要見怪打頭; 一部係 AV Amp & 一部係 2Ch Int Amp, 風馬牛不相及喎...

juno9 發表於 2014-1-7 23:42

小寶老豆 發表於 2014-1-7 10:04 static/image/common/back.gif
... 其實Ching想提升啲咩聽歌和睇戲既效果呀?
不要見怪打頭; 一部係 AV Amp & 一部係 2Ch Int Amp ...

我都係用marantz 1602的,有AV BYPASS, PREOUT去部2Ch Int Amp當後級,二個系統用一對前置喇叭~
此方法有兩個優點,一睇戲會大力左,(我傻到用機仔marantz 1602推座地,所以一定要分家),二聽歌用Int Amp唔用AV Amp一定好聲過唔加...

CIBE 發表於 2014-1-8 00:53

小寶老豆 發表於 2014-1-7 10:04 static/image/common/back.gif
... 其實Ching想提升啲咩聽歌和睇戲既效果呀?
不要見怪打頭; 一部係 AV Amp & 一部係 2Ch Int Amp ...

我係新手, 我都係扒文見D CHING講的.....{:1_332:}

CIBE 發表於 2014-1-8 00:55

juno9 發表於 2014-1-7 23:42 static/image/common/back.gif
我都係用marantz 1602的,有AV BYPASS, PREOUT去部2Ch Int Amp當後級,二個系統用一對前置喇叭~
此方法有兩 ...

咁CHING你部INT AMP有冇BYPASS?見D舊POST話如INT AMP冇BYPASS會煩D......我都唔係咁明??

多多指教!!! {:6_162:}
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 入門AV AMP + INT AMP 問題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。