kenny_yiu 發表於 2014-1-6 16:21

Onkyo 626 + KEF 500 or LS50

請問如果用626黎推R500 或者LS50會唔會差過D中高階機好遠?

lawzelda 發表於 2014-1-6 16:38

入門推坐地,發揮吾到對喇叭,

Rakehell 發表於 2014-1-6 16:50

買左就盡情享受 ,
...
...
...
未買就真係諗清楚先.626 連我隻 Klipsch Bookshelf 都唔夠推...你問"友情"D Sales , 佢見你唔知情, (好人D)一係叫你買高階 , 一係話 : 功率數字夠啦推得到. 等你一個月後頂唔順買隻中高階食多筆.
其實買呢野重型玩具 , 真係要試一試效果先囉.我以後都會試過先買.

kenny_yiu 發表於 2014-1-6 17:01

Rakehell 發表於 2014-1-6 16:50 static/image/common/back.gif
買左就盡情享受 ,
...
...

多謝兩位師兄意見。其實原本想upgrade 左amp先,不過而家先来買又好似遲左……想等出新款先買

lawzelda 發表於 2014-1-6 17:12

kenny_yiu 發表於 2014-1-6 17:01 static/image/common/back.gif
多謝兩位師兄意見。其實原本想upgrade 左amp先,不過而家先来買又好似遲左……想等出新款先買

...

安仔再出新机可能都要到六月左右,可能又加左D吾知有冇用咗功能入去,既然等得,儲多些弹藥,入高階機

kenny_yiu 發表於 2014-1-6 17:34

我見師兄用緊kef q500坐地同已經係高階model amp, 不過都要加後級……聽講r比q series 更加難推……如果係咁我係咪應該買LS50好D?因為位置所限應該唔會加後级

lamhokin 發表於 2014-1-6 18:26

我都早排貪平買左313,去左朋友度聽過好小小既野 依家又癢了
但都係等年中搬新居先一次過從電開始搞{:6_191:}

momolee 發表於 2014-1-6 21:04

kenny_yiu 發表於 2014-1-6 17:34 static/image/common/back.gif
我見師兄用緊kef q500坐地同已經係高階model amp, 不過都要加後級……聽講r比q series 更加難推……如果係 ...

如果你真係要用AV AMP 推隻LS50, 我諗買D 一皮或以上AV AMP 先搞得掂!
我試過用D 5 6 K價位 AV AMP 去推LS50,結果係完全唔掂{:6_171:}

kenny_yiu 發表於 2014-1-6 21:45

momolee 發表於 2014-1-6 21:04 static/image/common/back.gif
如果你真係要用AV AMP 推隻LS50, 我諗買D 一皮或以上AV AMP 先搞得掂!
我試過用D 5 6 K價位 AV AMP 去推L ...

咁我都係等遲d一次過换啦, 謝謝 :)
頁: [1]
查看完整版本: Onkyo 626 + KEF 500 or LS50

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。