spairse 發表於 2014-1-3 18:39

Around $3000 耳罩式(易推的),有咩推介?

女友快生日,想送耳罩式耳機給她,有什麼好推介?

Budget Around $3,000

要易推,因佢用手機聽歌多(最好有線控)

主要都係流行曲多(女歌手情歌)

係網上睇過 Denon D600 同 D340 ... 唔知大家覺得如何?或有冇其他更好推介?

Thanks ~

stevenyu2000 發表於 2014-1-3 19:00

Momentum On-Ear , 顏色靚呀

spairse 發表於 2014-1-3 19:05

咁對比 D340 ... 邊隻好 D ?

同埋Momentum On-Ear 女聲表現如何 ?

CosmicHolyGhost 發表於 2014-1-3 19:13

有對新唔知點唔点

http://us.akg.com/akg-product-detail_us/akg-545-white.html

thisismyname 發表於 2014-1-4 02:41

CosmicHolyGhost 發表於 2014-1-3 19:13 static/image/common/back.gif
有對新唔知點唔点

http://us.akg.com/akg-product-detail_us/akg-545-white.html

師兄lee隻545幾靚, spairse兄可以考慮
我覺得如果spairse兄的女友並非serious的燒友, 亦對外觀有要求的話, denon d600未必適合
t50p/t51p應該易推又舒服的, 但不是全罩式耳機, 不過, 出街用的話, 這個大小和配戴感都相當理想

spairse 發表於 2014-1-4 09:07

多謝幾位師兄的建議 ~ 女友本身對聽歌都有 d 要求 ~ 平時因貪方便 , 所以大部份時間會用手機聽 ~ 但佢另外都有部 Ak120 聽歌 , 只係不是經常帶出街 ~

所以都想搵返有 D 質素的 headphone ~
幾位師兄的建議都睇過 ~
想問下以呢幾款來計 , 如果著重人聲的話 , 該如何選擇呢 ? 另外 , 邊隻 bass 冇咁重 ?

Thanks

dickchan 發表於 2014-1-4 10:22

spairse 發表於 2014-1-4 09:07 static/image/common/back.gif
多謝幾位師兄的建議 ~ 女友本身對聽歌都有 d 要求 ~ 平時因貪方便 , 所以大部份時間會用手機聽 ~ 但佢另外 ...

師兄!你女友有部AK120,佢應該要求都唔底!小心佢要好聲又要外形靚又要合心水合囗味,可以的話帶佢去自己試自己選,但可能唔只3千!
(Post76 Android 手機版送出)

dickchan 發表於 2014-1-4 10:22

spairse 發表於 2014-1-4 09:07 static/image/common/back.gif
多謝幾位師兄的建議 ~ 女友本身對聽歌都有 d 要求 ~ 平時因貪方便 , 所以大部份時間會用手機聽 ~ 但佢另外 ...

師兄!你女友有部AK120,佢應該要求都唔底!小心佢要好聲又要外形靚又要合心水合囗味,可以的話帶佢去自己試自己選,但可能唔只3千!
(Post76 Android 手機版送出)

spairse 發表於 2014-1-4 11:00

dickchan 發表於 2014-1-4 10:22 static/image/common/back.gif
師兄!你女友有部AK120,佢應該要求都唔底!小心佢要好聲又要外形靚又要合心水合囗味,可以的話帶佢去自 ...

唔係唔想帶埋佢去,只係佢有 D 選擇困難症,所以好多野都係我幫佢揀好先。

咁外形上,佢一向都冇咩要求,反而係要物有所值。

故今次想搵可用到係手機(可接電話),聲又唔差的 Headphone。

因此一開始會睇 Denon D600 ,就係見佢可換線,AK120 同 手機時都用到。(不過我唔知手機推唔推到,女友用HTC one)

所以都想問問大家意見。

Thanks

CosmicHolyGhost 發表於 2014-1-4 11:23

直上TH900吧hehe
頁: [1] 2 3
查看完整版本: Around $3000 耳罩式(易推的),有咩推介?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。