Hon 發表於 2013-12-30 09:10

小瑟 發表於 2013-12-30 09:08 static/image/common/back.gif
其實狂舞派係咪即係好似西片果D乜乜舞果D戲呢????

YES, 直頭係添呀.

我係欣賞香港有人鍾意睇呢類戲, 而唔係拍到, 要拍唔講錢既話, 其實十幾年前已經拍得到.

小瑟 發表於 2013-12-30 09:10

原明 發表於 2013-12-30 08:18 static/image/common/back.gif
大王那兩套不是港產片。

依家知道了!!!!{:6_191:}

小瑟 發表於 2013-12-30 09:11

Hon 發表於 2013-12-30 09:10 static/image/common/back.gif
YES, 直頭係添呀.

咁其實西片真係好多喎, 多到我都唔記得邊D打邊D~~~{:6_238:}

Hon 發表於 2013-12-30 10:56

小瑟 發表於 2013-12-30 09:11 static/image/common/back.gif
咁其實西片真係好多喎, 多到我都唔記得邊D打邊D~~~

但人地好多年前已經拍緊, 係拍到依家九萬幾套.....

kenlaw1228 發表於 2013-12-30 13:10

小瑟 發表於 2013-12-30 09:11 static/image/common/back.gif
咁其實西片真係好多喎, 多到我都唔記得邊D打邊D~~~

同西片好唔同 雖然都是跳舞 但有心到好多

mhc 發表於 2013-12-30 13:17

小瑟 發表於 2013-12-30 09:05 static/image/common/back.gif
我2013年追左一套架~~~~~~就係子華果套勒~~~攪到我都有小小LIKE左除子山~~~...

TV標近年都偶有佳作,子山呢套真係好睇!冇悶場,反而90年代佳作連連!近排追緊"一夫三妻",好睇到暈!
(Post76 Android 手機版送出)

bigair 發表於 2013-12-30 22:18

就連西片都加入中國元素,搵食係咁啦{:6_238:}

gashapon 發表於 2013-12-31 09:44

我都好少睇港產電影了, 今年睇的, 一個"V字手勢"數晒..."寒戰"同"狂舞派". 2套我都覺得好睇 (雖然寒戰有d位唔係咁合理), 而狂舞派就輕輕鬆鬆, 笑下開心下. 我自己覺得依家睇戲都$70張飛, 3D就更貴. 所以要睇都睇d"大制作"的多. 外國電影始終制作成本多d, 感覺比較仔細d, 唔係單依賴某一演員去吸引人入場. 而且有時覺得港產電影"太chok", 即係原本可以簡單地拍的, 就變成特登要做d野出黎吸引人, 或變成話題咁.(例如搵變性人拍, 又關套電影/ 故事劇情咩事呢?)有時只得一兩個大shot好仔細, 但其他d就好似唔夠budget拍求其過o左就算咁, 一係就講講下, 夠120分鐘就快快完o左套戲咁. 所以近年來都好少睇了. 激戰好多人話好睇, 不過我又唔喜歡呢類電影所以最終都無去睇, 可能會買碟算當支持下~
頁: 1 2 [3]
查看完整版本: 香港電影完了……

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。