billymud 發表於 2013-12-22 11:48

jojo9326 發表於 2013-12-22 00:13 static/image/common/back.gif
我就係一part一part 咁拆起。測下有邊范唔正常麻。。。
頭先發現。。。隻choke 自己有響聲。。唔知係啲電 ...

隻choke 自己有響聲係牛震,貼耳仔埋去都幾大聲,(假定你冇overload佢) 應該係插片不足 兼真空浸漬不良。。哼聲亦可能係呢度源頭之一。

zoneaudio 發表於 2013-12-23 20:25

換左牛大hum聲咁寧大穫....

jastudio 發表於 2013-12-23 22:48

jojo9326 發表於 2013-12-22 00:13 static/image/common/back.gif
我就係一part一part 咁拆起。測下有邊范唔正常麻。。。
頭先發現。。。隻choke 自己有響聲。。唔知係啲電 ...

ching 你只牛系邊度買? 等我地唔好再系個度買。 可否PM 牌子/資料?

jastudio 發表於 2013-12-24 00:43

之前想過買佢隻150ma 细choke俾部前级,問佢地幾個問题支吾以對,無知佢答乜。 之后就去左第2间。
(Post76 Android 手機版送出)

jojo9326 發表於 2013-12-24 01:08

jastudio 發表於 2013-12-24 08:35

jojo9326 發表於 2013-12-24 01:08 static/image/common/back.gif
又唔好開名。佢都即刻話寄返隻比我。。。不過我已經又買左另一隻雙c試。都好。。。有兩隻可以比較下。。 ...

PM 都得,唔好等我踩地雷。{:1_347:}

ADA 發表於 2013-12-24 08:57

jastudio 發表於 2013-12-24 08:35 static/image/common/back.gif
PM 都得,唔好等我踩地雷。

師兄算啦, 對方都話寄過隻牛畀樓主, 誠意可嘉, 總好過拖泥帶水的賣家.
而事實上在第一頁已提過 Choke 是 Sky xxxxx .... 做的 ...{:1_257:}

jastudio 發表於 2013-12-24 11:53

ADA 發表於 2013-12-24 08:57 static/image/common/back.gif
師兄算啦, 對方都話寄過隻牛畀樓主, 誠意可嘉, 總好過拖泥帶水的賣家.
而事實上用第一頁已提過 Choke 是...

噢,是的! miss 左 添!{:1_257:}

jojo9326 發表於 2013-12-29 01:13

jastudio 發表於 2013-12-29 01:19

jojo9326 發表於 2013-12-29 01:13 static/image/common/back.gif
而家換左choke..
少左8成hum聲。

哎...ching...我部300B刚刚上電测试,喇叭都有dee dee 聲{:6_202:}
你都甘夜未瞓呀? 我瞓先。。。聽日梯吓其他ching有無意见再算了
(Post76 Android 手機版送出)
頁: 1 [2] 3 4 5
查看完整版本: 牛對hum聲既影響

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。