tamwayne 發表於 2013-12-16 22:17

邊樹試機好?想搵microvee

新手想買入門無悔5.1

爬左文幾日.....
發現毒海無邊!
原本想 10k 內搞掂.....天真!!!
Jamo A200?
Polk audio TL2600?

15K會無悔嗎?
KEF T300?
Cambridge audio Minx min 21 + Microvee?

AV amp = onkyo 525 夠唔夠力? 定要626?

大師門有咩comment?

最總要....
去邊區有機會可以一區試晒呢推野?

lawzelda 發表於 2013-12-16 22:29

隻microvee都吾平喎,好似要八九千蚊

tamwayne 發表於 2013-12-16 22:40

lawzelda 發表於 2013-12-16 22:29 static/image/common/back.gif
隻microvee都吾平喎,好似要八九千蚊

咁堅?我仲以為6K左右....
同埋我唔見邊樹有Microvee,其它型號就有....
不過我未去旺角...如果果區齊的話,我聽日就沖出去望望

lawzelda 發表於 2013-12-16 23:09

tamwayne 發表於 2013-12-16 22:40 static/image/common/back.gif
咁堅?我仲以為6K左右....
同埋我唔見邊樹有Microvee,其它型號就有....
不過我未去旺角...如果果區齊的 ...

好似停左產,我係mk都吾覺有,四五年前我問過,要九千六

poetrypoon 發表於 2013-12-16 23:37

毒海真係無邊架 ... 但如果想無悔就沒可能 ... 因為一定越來越深 ...

比你參考一下.

http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=156870

其實我建議先入一套 10K 左右. 再留 5K 比 BDP + 線材. 再慢慢換上去.

一次過心急買上去好容易買錯野. 要加入左遊戲先知道自己要乜.

如果 Budget 可以到 20K 可以考慮中價 Amp 如 6008, 626 再加 MS Mezzo 喇叭再加隻 2 手 Sunfire HRS-10.

但我還是建議先入 10K 試一下. 當聽自己套野咁上下就開始上其他師兄度. 咁就會出事啦 ... {:6_200:}

lawzelda 發表於 2013-12-16 23:47

地方幾大?如果萬五元,諗下kef套裝,九千幾,再入626,星光行kef,應該有得試

tamwayne 發表於 2013-12-17 09:45

得100呎左右
多謝各師兄指教,今日出去尖咀望望先!
頁: [1]
查看完整版本: 邊樹試機好?想搵microvee

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。