SDH 發表於 2013-12-15 16:51

桌面系統即將完成~

考慮左成年終於買左部枱擴, 等運到{:1_333:}

補充內容 (2013-12-15 20:26):
我暫時既系統係:
PC(Foobar2000)-> Furutech Formula 2 USB -> ASUS Essence One DAC/ AMP直出
耳牛有: LCD-2, HD600, Pro900, Sr80i, MDR-1R
入耳有: S-EM6, LCM-5, UM3XRC, 10Pro, Heaven IV

補充內容 (2013-12-15 20:28):
有源喇叭: 入門KRK Rokit 5

teddyng637 發表於 2013-12-15 18:19

等你報告 !!! {:6_195:}{:6_195:}

c.m. 發表於 2013-12-15 18:57

{:6_195:}

hongling1028 發表於 2013-12-16 11:02

{:6_195:}

SDH 發表於 2013-12-16 15:09

合體完成~!!

PC-> Furutech Formula 2 USB-> ASUS Essence one DAC Line-Out (100% Volume)-> The Chord Company Vee Cobra RCA-> Burson Soloist head AMP

朝早怕嘈親人用Pro900試下, 低頻比Essence直推收左d, 應有則有
高音冇甘刺耳, 順左好多
呢個組合應該唔會點變了, 除非坏左
或者今後煲耐啲會出個詳細少少既報告
各師兄唔好甘期待, 因為小弟文筆自問好差(會考中文得E-.-)
多謝觀賞{:6_210:}

Andykong 發表於 2013-12-16 16:10

其實咁同一體化的 Conductor 會有幾大差別?因為加埋成套同用 conductor 應相差無幾!

SDH 發表於 2013-12-16 18:35

Andykong 發表於 2013-12-16 16:10 static/image/common/back.gif
其實咁同一體化的 Conductor 會有幾大差別?因為加埋成套同用 conductor 應相差無幾!

...

呢個問題我都有諗過, 但又唔想浪費原本部DAC
加上我在澳洲, 放機好唔方便, 所以就買soloist啦{:6_183:}

kelvinhin 發表於 2013-12-16 18:52

有冇試過用Burson Soloist份前級推對KRK的效果?

SDH 發表於 2013-12-16 19:27

當然有, 用Hi Gain去推覺得細節出左
但唔知點解剛開機部機未熱既時候會聽到強烈底燥
只要插上RCA就有, 熱夠身就冇事, 奇怪{:6_186:}

Andykong 發表於 2013-12-17 11:31

SDH 發表於 2013-12-16 18:35 static/image/common/back.gif
呢個問題我都有諗過, 但又唔想浪費原本部DAC
加上我在澳洲, 放機好唔方便, 所以就買soloist啦...

咦,澳洲買 Burson 個價靚唔靚啊?

咁你決定用 Burson 前比較過邊幾部?

Conductor 真係算一步到位,只入一步台機的話我都多數會揀佢!
頁: [1] 2
查看完整版本: 桌面系統即將完成~

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。