louis001 發表於 2013-12-4 16:09

gtq528 發表於 2013-12-4 14:24 static/image/common/back.gif
師兄所言甚是. 令小弟茅塞頓開.

真心說話 752 聽歌 又真係唔差 結像同定位都唔錯同結實
我上星期先聽完佢夾751r amp 同 focal 座地
或者係我同我的朋友都要求低 我一的都覺得唔差
佢夾其它amp 我唔敢講 佢夾鬼妹 真係好聲到不得了

sunny.hung 發表於 2013-12-4 16:49

kc275 發表於 2013-12-4 12:51 static/image/common/back.gif
要睇戲買105無錯,要聽歌就兩部都輸

要聽歌就兩部都輸 > Ching 請問要聽歌重有邊部好D (除左用CD player)
thanks

kc275 發表於 2013-12-4 19:49

sunny.hung 發表於 2013-12-4 16:49 static/image/common/back.gif
要聽歌就兩部都輸 > Ching 請問要聽歌重有邊部好D (除左用CD player)
thanks

其實我係想講用BD機聽歌唔駛咁認真咁啫,如果真係要我揀,我會揀Marantz UD9004(已停產多年),以前喺一間舖頭聽過佢羸一部成兩皮嘅CD機,不過部馬仔Load碟好慢,DVD又唔係全區..........{:6_193:}

Gorgeous 發表於 2013-12-4 22:02

MingSir 發表於 2013-12-4 22:25

我主要用嚟睇戲,所以我揀105, 佢聽歌係可能無 CA752 咁有味道, 但105真係都唔係差,用料可謂超班,用嚟聽DVD-Audio 就更一流!

另外令我喜愛105 嘅另一個主因係佢嘅 firmware update 真係無人能及,不斷及持續地為部機增值!{:6_193:}

billy829 發表於 2013-12-5 03:27

ching 如果會聽下cd.和演唱會的話ca聽歌真係唔差.本人也用ca751{:6_193:}

yuppi 發表於 2013-12-5 09:07

kc275 發表於 2013-12-4 19:49 static/image/common/back.gif
其實我係想講用BD機聽歌唔駛咁認真咁啫,如果真係要我揀,我會揀Marantz UD9004(已停產多年),以前喺一間舖 ...

真係好想知道佢 win到邊一部兩皮CD機? SA11S2?

用得 BD 機聽歌一定要有所妥協。

話時話,用105 聽 CD 係咪差過 752? 自己試真d 比較好,因為有幾多人自己親自同場比較過呢?

gtq528 發表於 2013-12-9 12:16

各位師兄, 小弟最後都係決定左 OPPO-105. 謝謝各位既意見~~~ {:6_182:}

bigair 發表於 2013-12-9 19:47

752有無全區?

superbeginner 發表於 2013-12-26 23:52

C兄,請問105是否全區嗎?
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: oppo 105

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。