jastudio 發表於 2013-11-28 21:17

wkkevin 發表於 2013-11-28 18:44 static/image/common/back.gif
plasma 嘅色溫同黑,我覺得係最好,可惜停產!

现时led未到plasma境界。不要只看参数。side by side 两部機,一梯就系plasma 赢
(Post76 Android 手機版送出)

chhanthony 發表於 2013-11-28 21:32

eyebyeye 發表於 2013-11-28 15:35 static/image/common/back.gif
尼d咁低層次o既商業味鱔文都好信!

無錯, LCD/LED電視的像素及光亮度確比Plasma高, 但視覺效果是 ...

我會相信呢編唔係鱔稿,同唔同意個內容就讀者自己去證明。

mantam121 發表於 2013-11-28 21:36

Plasma {:6_193:}{:6_193:}{:6_193:}

iwc 發表於 2013-11-28 21:56

嘩嘩!嘩!真係好一篇鱔稿{:1_346:}

iwc 發表於 2013-11-28 22:00

eyebyeye 發表於 2013-11-28 15:35 static/image/common/back.gif
尼d咁低層次o既商業味鱔文都好信!

無錯, LCD/LED電視的像素及光亮度確比Plasma高, 但視覺效果是 ...

絕對認同,絕對係一份極底層次嘅鱔稿{:1_250:}

5.1外星人 發表於 2013-11-28 22:26

揾佢寫野個條友
先大問題{:8_384:}

wkkevin 發表於 2013-11-28 23:01

jastudio 發表於 2013-11-28 21:17 static/image/common/back.gif
现时led未到plasma境界。不要只看参数。side by side 两部機,一梯就系plasma 赢
(Post76 Android 手機版 ...

我都覺得係{:6_193:}

r32 發表於 2013-11-28 23:18

廿年前投影機連設傋裝工要廿萬? 擁有者非富則貴?

對唔住, 小弟重記得廿多年前到朋友屋企, 欣賞佢部Barco三槍. 我清楚記得當年沙龍開價大約六萬多圓, 而我這位朋友只是公屋户.

那筆者入行超過二十年, 見解果然獨到{:6_140:}

860 發表於 2013-11-28 23:30

睇吓最新麥當姍演唱會你就知......plasma靚好多

leo25 發表於 2013-11-29 01:01

小弟愚見, 其實LED 好定PLASMA 好, 根本係完全睇個人口味
有人覺得順眼舒服就係好, 所以鐘意PLASMA
有人覺得色澤鮮艷, 搶眼就係好, 所以鐘意LED多D,
不過比較多人偏向鍾意LED係不爭嘅事實
但好奇怪總覺得有部份鐘意PLASMA既人, 對欣賞LED既人會有D不肖,
認為佢地唔識貨, 好似識玩PLASMA先算Hi-end咁

以上純粹係自身感覺, 如有得罪, 唔好擺响心 {:8_387:}
頁: 1 [2] 3 4
查看完整版本: 原來plasma已輸了給LCD

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。