alawlaw 發表於 2013-11-13 11:43

Audio Technica CK-100Pro

{:1_332:}請問各位理嗰耳機應該點配帶先啱㗎 ???

Hoyan 發表於 2013-11-13 12:42

Follow the "L" & " R" character is Ok .

alawlaw 發表於 2013-11-13 20:36

究竟喺咪掛耳 ? 果L/R嗰位郁前定後 , 超難帶 {:8_386:}

ming. 發表於 2013-11-13 21:38

正常直帶或者反帶都得。反帶的話,我平時係塞耳機入耳仔先, 校好位, 最後整條線

thisismyname 發表於 2013-11-14 00:26

我係繞耳戴嘅,初頭會覺得戴佢同EXk幾難戴,戴慣左就覺得都唔係特別煩/難
我依家隨意就戴到,不過,你可以試下用下面嘅方法:
左右手分別拎起左右兩邊嘅耳塞
用食指同中指夾住近腔體嗰部份嘅線(有硬膠嗰部份),用拇指托住腔體下面,隻中指會係條線同腔體中間
繞過耳仔戴耳塞,用拇指將腔體壓入耳孔
用拇指輕輕固定腔體,用食指中指微調條線的角度 (舒服就可以,亦唔好拉中間個角度到太大,會好難固定個耳塞)
另一邊同樣

當戴緊右邊嘅時候,我多數會掛左 左邊上耳仔先,我覺得無另一邊扯住會易戴d
以上方法謹供參考之用,唔係得一個辦法,alawlaw兄可以試下啱唔啱用

alawlaw 發表於 2013-11-14 11:04

thisismyname 發表於 2013-11-14 00:26 static/image/common/back.gif
我係繞耳戴嘅,初頭會覺得戴佢同EXk幾難戴,戴慣左就覺得都唔係特別煩/難
我依家隨意就戴到,不過,你可以 ...

勁呀c兄 , 千萬個感激 !!!THANK YOU SO.............. MUCH !!!{:6_149:}

thisismyname 發表於 2013-11-14 11:23

alawlaw 發表於 2013-11-14 11:04 static/image/common/back.gif
勁呀c兄 , 千萬個感激 !!!THANK YOU SO.............. MUCH !!!

唔洗客氣,依家係咪戴到呢?
happy listening~

alawlaw 發表於 2013-11-14 11:48

thisismyname 發表於 2013-11-14 11:23 static/image/common/back.gif
唔洗客氣,依家係咪戴到呢?
happy listening~

YES !! {:8_387:}

thisismyname 發表於 2013-11-14 12:30

alawlaw 發表於 2013-11-14 11:48 static/image/common/back.gif
YES !!

聽得開心就好{:1_326:}

scene030112 發表於 2013-11-14 12:42

ching們可唔可以分享下用set up推ck100pro{:1_347:}
頁: [1] 2 3
查看完整版本: Audio Technica CK-100Pro

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。