丁蟹 發表於 2013-11-3 13:56

死亡筆記 港版動畫DVD 求救 (OPPO93 顯示區碼錯誤)

部OPPO93一向睇其他BLU-RAY及DVD都無問題
今次係YESASIA訂呢套 "死亡筆記 港版動畫DVD" 出問題
隻隻碟都試過都出現 區碼錯誤 讀唔到
請教有無辦法解決
THANKS

丁蟹 發表於 2013-11-3 14:13

但我係電腦DVD可以播到

丁蟹 發表於 2013-11-4 12:38

希望有師兄幫幫忙
部OPPO93一向播日版美版台版港版都無問題
係唔知點解呢套港版動畫DVD會出現區碼錯誤
3套BOX SET都試過都唔得

pinkspider 發表於 2013-11-4 15:26

丁蟹 發表於 2013-11-4 12:38 static/image/common/back.gif
希望有師兄幫幫忙
部OPPO93一向播日版美版台版港版都無問題
係唔知點解呢套港版動畫DVD會出現區碼錯誤

係唔係最近update 過 firmware?? 試吓run 多次super disk 先!

丁蟹 發表於 2013-11-4 23:01

pinkspider 發表於 2013-11-4 15:26 static/image/common/back.gif
係唔係最近update 過 firmware?? 試吓run 多次super disk 先!

師兄
我部機二手入返黎
無跟隻 super disk
有咩辦法入手隻super disk解決呢個問題
thanks

pinkspider 發表於 2013-11-4 23:37

丁蟹 發表於 2013-11-4 23:01 static/image/common/back.gif
師兄
我部機二手入返黎
無跟隻 super disk

http://www.multi-region.net/oppo_bdp-83

02/20/2011 This still works with the new BDP-93 model (BDP9xEU-38-0126). This is for DVD only. {:1_345:}

丁蟹 發表於 2013-11-5 08:31

THANKS .... 師兄
今晚試下先
{:6_193:}

丁蟹 發表於 2013-11-6 11:33

pinkspider 發表於 2013-11-4 23:37 static/image/common/back.gif
http://www.multi-region.net/oppo_bdp-83

02/20/2011 This still works with the new BDP-93 model (BD ...

師兄
尋晚dl左個file,之後rip落隻dvd-r
但係oppo 93讀唔到隻碟入面file

dl落黎係iso file
但係rip落dvd-r後會爆左其他file

pinkspider 發表於 2013-11-6 11:44

丁蟹 發表於 2013-11-6 11:33 static/image/common/back.gif
師兄
尋晚dl左個file,之後rip落隻dvd-r
但係oppo 93讀唔到隻碟入面file

oppo 93 唔使read file 架啵, 剩係入隻DVD load 兩秒, 隻碟會自動彈出, 就已經係DVD all region.

咁你load 完之後都係region error??

丁蟹 發表於 2013-11-6 12:49

pinkspider 發表於 2013-11-6 11:44 static/image/common/back.gif
oppo 93 唔使read file 架啵, 剩係入隻DVD load 兩秒, 隻碟會自動彈出, 就已經係DVD all region.

咁你lo ...

隻dvd無自動彈返出黎
仍然讀唔到套dvd動畫
頁: [1] 2
查看完整版本: 死亡筆記 港版動畫DVD 求救 (OPPO93 顯示區碼錯誤)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。