gashapon 發表於 2016-3-22 19:04

粗人敵卡 發表於 2016-3-22 13:49 static/image/common/back.gif
入面有人話今年best movies of the year
會唔會超越Zack Snyder前作 watchmen

我自己喜歡 300多過watchmen, 不過睇到唔少無劇透review都讚的多. 我自己都幾喜歡MOS, 所以我估我自己都會喜歡BvS~

day2013 發表於 2016-3-23 09:57

gYLYpaoWeS4

day2013 發表於 2016-3-23 09:58

O6hNz6bI0_A

gashapon 發表於 2016-3-23 11:16

粗人敵卡 發表於 2016-3-22 13:49 static/image/common/back.gif
入面有人話今年best movies of the year
會唔會超越Zack Snyder前作 watchmen

http://www.rottentomatoes.com/m/batman_v_superman_dawn_of_justice/

暫時有41%

ps:我好少理會網上評論, 因為電影好唔好睇係好主觀的, 所以無論9%又好, 41%又好, 99%都好, 我都會去睇的~ (因為已買了飛, 唔睇就浪費了~)

mike384 發表於 2016-3-23 11:35

gashapon 發表於 2016-3-22 19:04 static/image/common/back.gif
我自己喜歡 300多過watchmen, 不過睇到唔少無劇透review都讚的多. 我自己都幾喜歡MOS, 所以我估我自己都 ...

Zack向來係以映像為賣點, 300, WATCHMAN我都真係麻麻地, 不過MOS就OK, 算係將呢套傳統屈機英雄片正常化.
正常黎講, 一個咁的異能外星人, 黎到地球都只會為了自己的私慾壞事做盡, 但入面用了唔少人物, 去解釋佢點解會想去幫人, 最後成為英雄.
而反派的做型亦都好睇了好多, 諗起當年超人2個D緊身衣真基味濃郁呀, 大佬!!
今次係TRAILER發覺特技方面好似有DD 慳皮(MOS係OK的), 所以都唔太期待有咩視覺衝擊, 不過好LIKE阿神奇女俠的選角, 希望佢以後可以擔正啦.
超人嘛, 我LIKE佢做UNCLE多D, 好型.
而最唔EXPECT的係BATMAN, 冇計, 前有MICHAEL KEATON, 後有CHRISTIAN BALE, 兩個都型過阿BEN幾條街。。。最大問題係呢個BATMAN好鬼死SUN SHINE呀。。。
講期待就麻麻, 不過當然會入場睇啦, 話哂係今年三大英雄集會片第一砲(黎緊一個月一套!!)

gashapon 發表於 2016-3-23 13:17

mike384 發表於 2016-3-23 11:35 static/image/common/back.gif
Zack向來係以映像為賣點, 300, WATCHMAN我都真係麻麻地, 不過MOS就OK, 算係將呢套傳統屈機英雄片正常化.
...

我早就習慣(同唔介意) 唔同人做batman. 因為當batman係一隊波, 皇馬以前有卡路士, 大哨等等, 依家有C朗, 比比 等, 唔會因為球員離開或退休就唔係皇馬. 不過我一開始時知道係Ben做都"o下"了一聲. 但慢慢地已經接受了.

watchmen我覺得, 如果唔睇漫畫的人應該會覺得悶. 我睇300真係有"眼前一亮"的感覺, 前前後後在戲院睇了3次. MOS我都喜歡, 因為superman本身設定太屈機, 唔弱化佢根本無故事好講 (其實近年來漫畫都弱化了佢) 所以我接受到batman可以同佢對打的劇情. (有時出街會聽到d人講:"超人咁勁batman點同佢打? 咁唔合理唔慌好睇啦")

自己都唔太理會d評分, 星期五會去睇, 好睇當然開心, 唔好睇大不了等下一套justice league lor~~ XD

Nolan 發表於 2016-3-23 16:43

gashapon 發表於 2016-3-23 11:16 static/image/common/back.gif
http://www.rottentomatoes.com/m/batman_v_superman_dawn_of_justice/

暫時有41%

其實Rotten Tomatoes喺美國嘅認受性都幾低下,啲youtuber就算做review都鬧佢。所以我都只係信imdb or youtubers多啲。

Nolan 發表於 2016-3-23 16:55

mike384 發表於 2016-3-23 11:35 static/image/common/back.gif
...

其實我覺得WB揾Ben做Batman係明智嘅選擇(我都覺得Bale型Ben好多,可惜佢唔肯繼續拍),因為Ben喺過往無論喺演戲方面同執導方面都好mature, 尤其是The Town 同Argo已經充分展示雄厚實力,如果之後WB計劃拍Batman solo movie,唔駛再費神揾導演,直接揾Ben演、執導就得,不但質素有保證,仲慳番唔少錢。

mike384 發表於 2016-3-23 17:33

Nolan 發表於 2016-3-23 16:43 static/image/common/back.gif
其實Rotten Tomatoes喺美國嘅認受性都幾低下,啲youtuber就算做review都鬧佢。所以我都只係信imdb or you ...

雖然未到百份百, 但我好多時都幾認同HONEST TRAILER的, 阿主持PETER講D野, 尤其係窒MICHAEL BAY時都真係幾到位架.
本地評論中就有留意紀陶的節目, 如神秘之夜系列(以家改左名), 較有POINT.

粗人敵卡 發表於 2016-3-23 18:38

Nolan 發表於 2016-3-23 16:43 static/image/common/back.gif
其實Rotten Tomatoes喺美國嘅認受性都幾低下,啲youtuber就算做review都鬧佢。所以我都只係信imdb or you ...

一句到尾
睇咗自己鐘意就得{:1_253:}
頁: 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 [31] 32 33 34 35 36 37 38
查看完整版本: Batman v Superman: Dawn of Justice《蝙蝠俠對超人: 正義曙光》

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。