plnl88 發表於 2013-10-22 00:42

skywaychan 發表於 2013-10-21 23:04 static/image/common/back.gif
Under 2000 的推介
如果沒有最後我想還是吃腸

師兄,小弟反而唔贊成謬謬然插條紅腸落後級度。
因,有好多師兄插紅腸落 XPA-5 度,出現拮耳的情況。
所以小弟一直都無出聲建議師兄用紅腸。
不如,小弟借一條Gigawatt LC-Y MK2 電源線 比師兄試一試。
唔知師兄有無興趣呢?
小弟都想知此線係後級上的表現。
此線平過紅腸,岩 師兄 2K 下的畢直的。

plnl88 發表於 2013-10-22 00:58

avav 發表於 2013-10-22 00:41 static/image/common/back.gif
咪玩我啦 晶爺
不過英式同美式
我就覺得冇分幾多價位先有分別了

絕對不是玩師兄的。
絕對是真心求知。
只是想經歷師兄所分享的 3001 經驗。
真的不是為左口舌之爭,求勝。
只想證實 3001 的表現。
因此小弟會帶一隻 冰鮮左的古河銠英頭
比師兄換上 3001 度試一試。

小弟正正就是想知道這個"我就覺得冇分幾多價位先有分別了"
能否打破我自己的迷思。

又:小弟條自家鍍冰紅第一次的泊跳對手就是一條 3200 廠線。
如無記錯,當時其他兩位師兄的結論是各有所長。
自這次之後,小弟那十條紅腸,其中八條都先後拎左去冰鮮了。

avav 發表於 2013-10-22 01:14

plnl88 發表於 2013-10-22 00:58 static/image/common/back.gif
絕對不是玩師兄的。
絕對是真心求知。
只是想經歷師兄所分享的 3001 經驗。

晶爺我條3001放咗比76 一位C兄有成兩個月了
冰紅拍3200會有C兄聽到各有所長 咁奇怪
我心中答案係除咗5%左右畫面冰紅win外 其他會一面倒 wor

plnl88 發表於 2013-10-22 01:31

avav 發表於 2013-10-22 01:14 static/image/common/back.gif
我心中答案係除咗5% ...

師兄有冰紅???

個次的結論係:
冰紅的音場闊 D,中高出 D。
3200 背景靜 D。聲厚 D。
冰紅岩聽樂器,
3200 岩聽人聲。

plnl88 發表於 2013-10-22 01:33

avav 發表於 2013-10-22 01:14 static/image/common/back.gif
我心中答案係除咗5% ...

晶爺我條3001放咗比76 一位C兄有成兩個月了 @@
咁‥‥有無辦法借到。

avav 發表於 2013-10-22 01:51

plnl88 發表於 2013-10-22 01:31 static/image/common/back.gif
師兄有冰紅???
個次的結論係:
冰紅的音場闊 D,中高出 D。

晶爺你都唔同我冰 我邊有啫{:6_126:}
咁就真係要睇下用咩嘢耳仔去聽啦

plnl88 發表於 2013-10-22 02:01

avav 發表於 2013-10-22 01:51 static/image/common/back.gif
晶爺你都唔同我冰 我邊有啫

講得岩,音色根本係各人喜好。就如師兄不喜歡金蛇的聲一樣。

所以我地只比較音場,彈跳力,樂器的像真度,背景靜唔靜,高中低的表現。
並不討論各人聽感。

其實冰紅輸是應該的,因它根本就唔係一條 Hi Fi 線。
我地只是奇怪,紅腸係冰鮮左 -235C 後,竟然係
3200 面前頂到兩下。

plnl88 發表於 2013-10-22 02:41

avav 發表於 2013-10-22 01:51 static/image/common/back.gif
晶爺你都唔同我冰 我邊有啫

我心中答案係除咗5%左右畫面冰紅win外 其他會一面倒 wor <--- 咁,呢條係普通紅腸黎?有無啪鉑金屎架?

skywaychan 發表於 2013-10-22 09:44

plnl88 發表於 2013-10-22 00:42 static/image/common/back.gif
所 ...

多謝晶爺先,昨晚有朋友說借給試試冰紅,等我試完再問你借試吧
(Post76 Android 手機版送出)

skywaychan 發表於 2013-10-22 09:44

plnl88 發表於 2013-10-22 00:42 static/image/common/back.gif
所 ...

多謝晶爺先,昨晚有朋友說借給試試冰紅,等我試完再問你借試吧
(Post76 Android 手機版送出)
頁: 1 2 3 [4] 5
查看完整版本: 後級電線

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。