jastudio 發表於 2013-10-18 16:26

第一次膽粗粗試下整單端膽後 EL34

TB 訂回來的機箱,同埋管座,VU標頭等等配件。。。
同我原設計已近十分相似
前板8mm厚,左右4mm,上下同背板3mm

jastudio 發表於 2013-10-18 17:06

避震板, 同埋牛/輸出牛/choke
呢家既牛, 鋼片好靚,微溫,吾叫吾起振。{:6_193:}
系掙在個輸出牛少個抽頭,玩唔到超線性{:6_147:}
OPT頻響 18hz-36K hz-1db!!!
佢另外有只輸出牛30W, 不過仲重2倍,又貴很多!對我D新仔。。。都係平平地玩下先。。。
而家都 3.4 + 2x2 + 2.9 = 10.3KG!! 再加殼差不多13KG{:6_130:}

jastudio 發表於 2013-10-18 17:11

ching 甘快送分比我呀? 多謝嗮!!{:6_195:}
第一次整膽後,好Q重!!!!!!

billymud 發表於 2013-10-18 17:13

師兄 ,照片所訂成品、係味比圖紙去淘寶訂造的? 。。。金工幾靚喎 ! {:1_351:}
May u pm it's link for my ref ?thanks.

jastudio 發表於 2013-10-18 17:15

billymud 發表於 2013-10-18 17:13 static/image/common/back.gif
師兄 ,照片所訂成品、係味比圖紙去淘寶訂造的? 。。。金工幾靚喎 !
May u pm it's link for m ...

是的,設計尽可能每個dimension 都比嗮佢地。
TB search飄零燕
(Post76 Android 手機版送出)

billymud 發表於 2013-10-18 17:17

jastudio 發表於 2013-10-18 17:15 static/image/common/back.gif
是的,設計緊可能每個dimension 都比嗮佢地。
TB search飄零燕

哦,睇到個名,未開聲都覺有意境了。。。{:1_341:}

我去TB 飘O燕,結果係 >>>>>>>>>>

jastudio 發表於 2013-10-18 17:21

billymud 發表於 2013-10-18 17:17 static/image/common/back.gif
哦,睇到個名,未開聲都覺有意境了。。。

哈哈。。。其它做機箱既,一系貴,一系唔肯照我圖紙做。

ADA 發表於 2013-10-18 17:23

恭喜恭喜.
用咩 Power 膽?

jastudio 發表於 2013-10-18 17:24

其實今次都唔系玩搭棚。。。。{:6_202:}太複雜同麻煩。 對我呢d新手難度太高了。。。
前排買套件做了個膽前。。。線路好簡單,遲D 開多個post分享一下,大家開心。 因小弟第一次做膽後,請多多提點

billymud 發表於 2013-10-18 17:33

因為唔中意全身黑麻麻,我舊 300B單端 8w+8w 拆散左, 擱置多年未砌返, 皆因冇找到made to order 既殼。
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 第一次膽粗粗試下整單端膽後 EL34

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。