gxxrge 發表於 2013-10-17 21:21

Pioneer LX87 與 Yamaha A3030 之比較

Pioneer LX87 與 Yamaha A3030 之比較?

banjo 發表於 2013-10-18 04:07

Yamaha 的包圍感是首屈一指, 如主要是睇戲多, 就一定是佢.

gxxrge 發表於 2013-10-18 07:28

banjo 發表於 2013-10-18 04:07 static/image/common/back.gif
Yamaha 的包圍感是首屈一指, 如主要是睇戲多, 就一定是佢.

Good point.

louis001 發表於 2013-10-18 10:04

banjo 發表於 2013-10-18 04:07 static/image/common/back.gif

兩種睇法 兩種味道 冇話邊個最好
好多野要睇口味 要夾喇叭 夾器材
我就真係親耳聽過P記 夾到包圍感唔差得過 Y記
所以有人話y記包圍感好 有人話y記味精高
有人話p記分析力好 有人話p記低頻唔夠多 高音吉耳
所以都係要睇個人口味會好的 如果兩隻比較我自己就會鐘意p記多一樣
有人會鐘意安記夠爆 有人會喜歡CA 夠甜 所以我覺得樓主師兄最好自己親自去聽下
比較完先決定會好的 {:6_182:}

bigair 發表於 2013-10-18 10:51

買得av amp我會著重睇戲多,所以我會揀Y記{:6_238:}

gxxrge 發表於 2013-10-18 13:40

louis001 發表於 2013-10-18 10:04 static/image/common/back.gif
兩種睇法 兩種味道 冇話邊個最好
好多野要睇口味 要夾喇叭 夾器材
我就真係親耳聽過P記 夾到包圍感唔差 ...

卽是話:

如果喜歡P記及包圍感,P記都可考慮?
   問題是我的是:
   OMD-5 x6 , -15 x2& C1 x1 ?
   Pioneer LX52?PQLS ?

那又如何呢?

samuel8892000 發表於 2013-10-18 16:20

我就寧可買LX86貨尾.個差價留來加後级.
加咗後级嘅86肯定殺低 87or3030

gikifk 發表於 2013-10-18 16:24

samuel8892000 發表於 2013-10-18 16:20 static/image/common/back.gif

X2{:6_193:}

samuel8892000 發表於 2013-10-18 16:30

gikifk 發表於 2013-10-18 16:24 static/image/common/back.gif
X2

多謝認同.

qq1122yq 發表於 2013-10-18 16:42

samuel8892000 發表於 2013-10-18 16:20 static/image/common/back.gif

不能咁計...

加咗後级嘅3020亦肯定殺低 87or3030

咁即係又從回 86加後级 與 3020加後级 之比較了!

{:6_238:}
頁: [1] 2 3 4 5 6
查看完整版本: Pioneer LX87 與 Yamaha A3030 之比較

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。