stanioyu 發表於 2013-10-9 13:59

電源升級建議

現牆插—》206-2—》av amp,cdp,dac,ps3
Amp及cdp用sommer團購線,想一步步升級,頭位會否影響大d?唔知有冇建議

plnl88 發表於 2013-10-9 18:41

換走蒙牛 sommer 當然會有提升。
但,師兄你要話比人知:
1) 線要幾長?
2) 每條線的畢直係幾多?

206-2 我會叫你揾 ISOL-8 isolink 用普通 MK 紅頭/4781 尾,而非用紅腸。{:6_176:}
插 206-2 的次序,我自己會:cdp, dac, av amp, TV

stanioyu 發表於 2013-10-9 20:56

謝謝Ching意見,等我調調次序試試。ISOL-isolink8咩價位,可在哪入手呢?線離將插其實好近,真實距離每條3尺都夠,
筆直方面都唔知點定,因是全新手全冇概念。
另想請教:
1.去amp,cdp,dac又有嘜建議
2.sommer線用係woofer又得唔得

nippon 發表於 2013-10-9 21:16

stanioyu 發表於 2013-10-9 20:56 static/image/common/back.gif
謝謝Ching意見,等我調調次序試試。ISOL-isolink8咩價位,可在哪入手呢?線離將插其實好近,真實距離每條3 ...

其實206-2應該是獨立插座,互不干擾,所以應該不需要分次序插!

keke323 發表於 2013-10-9 21:50

plnl88 發表於 2013-10-9 18:41 static/image/common/back.gif
但,師兄你要話比人知:
1) 線要幾長?

而非用紅腸
咁大整蠱 {:6_121:}

plnl88 發表於 2013-10-9 22:31

keke323 發表於 2013-10-9 21:50 static/image/common/back.gif
咁大整蠱

????
紅腸 效果係最好。
Isolink 最平,效果不俗,最扺玩。
係第二個 post 講過架喇。
成班人幫 206-2 揾平線丫麻,
試左 紅腸,Gigawatt,AET HHS,Isolink 。
有乜唔妥?{:6_141:}
我成日都講 十仔 唔一定要紅腸,
聽歌紅腸都唔得架啦。
我唔一定係腸腸+屎屎架。
我有 金蛇 x4,神鵰發夢十架。
冰紅,SE 係我度係未入流架。{:6_176:}

keke323 發表於 2013-10-9 22:33

plnl88 發表於 2013-10-9 22:31 static/image/common/back.gif
????
紅腸 效果係最好。
Isolink 最平,效果不俗,最扺玩。

我以為呢條 Isolink 插 206-2 會仲好過紅腸啫 {:6_176:}

plnl88 發表於 2013-10-9 22:35

nippon 發表於 2013-10-9 21:16 static/image/common/back.gif
其實206-2應該是獨立插座,互不干擾,所以應該不需要分次序插!

師兄,問過廠方,206-2 個 獨立電磁隔離只係造左係 L 極度。

stanioyu 發表於 2013-10-9 22:50

plnl88 發表於 2013-10-9 18:41 static/image/common/back.gif
但,師兄你要話比人知:
1) 線要幾長?

Ching,ISOL8-isolink咩價位,可在哪入手呢?線離將插其實好近,真實距離每條3尺都夠,
筆直方面都唔知點定,因是全新手全冇概念。
另想請教:
1.去amp,cdp,dac又有嘜線建議
2.sommer線用係woofer又得唔得

plnl88 發表於 2013-10-9 22:53

stanioyu 發表於 2013-10-9 20:56 static/image/common/back.gif
謝謝Ching意見,等我調調次序試試。ISOL-isolink8咩價位,可在哪入手呢?線離將插其實好近,真實距離每條3 ...

謝謝Ching意見,<--- 不錯,小弟所講的只是小弟的個人經驗及意見。

線離將插其實好近,真實距離每條3尺都夠,<--- 師兄,D 老前輩教落,電源線最少要五呎,長過六呎更好。
要比個 buffer 咁話。
我只可以肯定 投投 用短 D 都可以,因為投投無出聲反對。{:6_176:}

筆直方面都唔知點定,因是全新手全冇概念。<--- 下,咁師兄你都要預每條線最多比幾多錢架。{:6_176:}

另想請教:
1.去amp,cdp,dac又有嘜建議 <--- 你講左個畢直先。我建議你用條兩皮幾的金蛇你咪暈。
2.sommer線用係woofer又得唔得 <--- 最好唔好啦,woofer 用條分析力好啲架啦。一舊舊蒙查查,無哂層次,淨係大力,唔係咁好。
頁: [1] 2 3 4 5 6 7
查看完整版本: 電源升級建議

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。