lwkkaka 發表於 2013-10-5 11:18

如分别後級的質素?

聽咗唔同師兄嘅建議,又因種種因素换唔成amp,所以決定加後級!但係,一部後級嘅質素又點分?以我嘅情况應該落咩牌子嘅後級(我係7.1的)?同埋合併機+後級,咁原本合併嘅輸岀又去咗邊?定係合併機喺咁嘅情况下只係變咗部前級?希望各位師兄再耐心指點小弟,唔該!{:6_162:}

dickyball 發表於 2013-10-5 11:50

後級可以好平,亦可以好貴!!
睇下你想用幾多錢玩,同想要1部 7聲道定5+2聲道後級.

7聲道後級全新 20k以上

yuppi 發表於 2013-10-5 12:01

前級影響比後級重要,硬係要駛錢就冇辦法。

bigair 發表於 2013-10-5 12:11

係咪前級做分析,後級放大呀

yuppi 發表於 2013-10-5 12:13

bigair 發表於 2013-10-5 12:11 static/image/common/back.gif
係咪前級做分析,後級放大呀

前級: 分析, 音質, 聲底, 動態.......etc
後級:反應同控制力

hmsam 發表於 2013-10-5 15:09

師兄,加左後級之後就會換埋前級架啦

lwkkaka 發表於 2013-10-5 16:43

yuppi 發表於 2013-10-5 12:01 static/image/common/back.gif
前級影響比後級重要,硬係要駛錢就冇辦法。

師兄,咁我又唔係唔满意部马仔,既然換唔成amp,咁我都想可以加後級優化我而家嘅聲音,難道咁都有問题?

samuel8892000 發表於 2013-10-5 16:45

其實師兄唔駛心大心細.反正100%睇戲.珍現在低價入手LX86 .將來再加部5声道後级.咪分折力同力水都有齊囉.

lwkkaka 發表於 2013-10-5 16:49

dickyball 發表於 2013-10-5 11:50 static/image/common/back.gif
後級可以好平,亦可以好貴!!
睇下你想用幾多錢玩,同想要1部 7聲道定5+2聲道後級.

師兄有咩推介?性價高的

lwkkaka 發表於 2013-10-5 16:51

samuel8892000 發表於 2013-10-5 16:45 static/image/common/back.gif
其實師兄唔駛心大心細.反正100%睇戲.珍現在低價入手LX86 .將來再加部5声道後级.咪分折力同力水都有齊囉....

唔係心大心細,係部amp岀唔到,所以換唔成
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 如分别後級的質素?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。