bensoncfmak 發表於 2013-10-3 06:58

{:6_195:}{:6_196:}

buji 發表於 2013-10-3 07:04

恭喜

louis001 發表於 2013-10-3 10:16

恭喜師兄 {:6_195:}
師兄俾咩野十仔用 記得有盒個邊兩邊都試下睇下邊邊好聲喎
我以前試過 sub-3 係我套器材度就有盒插amp 好聲的
試過一條 MIT 都係 所以師兄最好兩邊都插下睇下邊邊岩自己心水會好的

kmissp 發表於 2013-10-3 12:24

恭喜ching

louis523 發表於 2013-10-3 12:40

ok...收到,睇吓今晚試試先,不過我嗰啲分頻仲set緊

jason1822 發表於 2013-10-3 14:45

{:6_195:}

joe226 發表於 2013-10-3 15:23

{:6_193:}{:6_196:}
(Post76 Android 手機版送出)

paulonmi 發表於 2013-10-3 15:41

{:6_195:}{:6_196:}{:6_193:}

keke323 發表於 2013-10-3 15:49

good job {:6_193:}

louis001 發表於 2013-10-3 15:55

louis523 發表於 2013-10-3 12:40 static/image/common/back.gif
ok...收到,睇吓今晚試試先,不過我嗰啲分頻仲set緊

以下係小弟之前寫既分享 希望幫到師兄你 {:6_182:}

1 首先你要先SET 好所有喇叭音場 例 DB HZ 距離 先要處理好定位問題 (都係個句每個人地方大細 器材 不同 所以設定不能一概而論 要就自己既配套去反覆測試 搵出最好既定位 音壓)
2 要反覆測試每個方位既分別 能唔能夠搵到心中最理想既定位方為重要 (靚唔靚聲 中高頻出唔出呢的都係其次 最重要係先搵到個點同方向 個點唔係G點 呢樣留返俾十仔反 )
3 當所有前中後置定位滿意後 就可以SET 你隻十仔 先試音壓 音量 是否滿意
4搵到滿意音量後 就要開始搵佢既G點呢點最重要 係要隻十仔隱形精華所在 (其實係我自己咁認為) AMP 袛開前置同十仔 用一個80HZ 既MP3 FILE 黎較個相位 由0-360 去慢慢調教 直到搵到G點為止(呢個形容詞係Q姐教但我覺得佢真係形容得非常貼切) 所謂G點即係你黃帝位所聽到低頻最大音量 袛要你搵到個G點能同你前置音壓音量去溶合 你就可以感受到朋拜既高頻 但又唔會覺得隻十仔係邊一個方向   簡真就係欲仙欲死 欲罷不能之後可以慢慢去調教 加補品 去慢慢再享受個成果
以上袛係小弟不材分享 如果有講錯請各位多多包涵 再指教下小弟
PS 世上沒有白吃午餐 如不用心付出 永遠唔會有心中喜愛 但袛要有愛 你一定可以搵到你理想既聲音同定位 可惜AV界不成文既方式係 沒有最好 袛有更好 AV 係好毒既野黎架 最緊要係量力而為 {:6_176:}

頁: 1 [2] 3 4 5
查看完整版本: 入手喇......

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。