samuel8892000 發表於 2013-10-3 20:15

lwkkaka 發表於 2013-10-3 20:05 static/image/common/back.gif
依師兄所言我唔睇演唱會聽歌就冇必要上5010?

如果你好肯定唔睇演唱會同聽歌.上86够晒玩.

肥仔樂 發表於 2013-10-3 20:35

因為你本身部都係好野7007 。。我真係唔見意換86,分別只係口味 唔會正好多

lwkkaka 發表於 2013-10-3 21:57

肥仔樂 發表於 2013-10-3 20:35 static/image/common/back.gif
因為你本身部都係好野7007 。。我真係唔見意換86,分別只係口味 唔會正好多 ...

但如果加後級,有咩後級可以提高分析力,同係7k內

lwkkaka 發表於 2013-10-3 22:07

samuel8892000 發表於 2013-10-3 20:15 static/image/common/back.gif
如果你好肯定唔睇演唱會同聽歌.上86够晒玩.

其實點解87聽歌演唱會會好過86,但睇戲又冇分别?(雖然我av amp係零聽歌演唱會,但我都想知點解)

肥仔樂 發表於 2013-10-3 22:35

見你成set 野都禁正 (jf112,oppo105),點解慳部最中心機。。主宰所有effect 要限係7k

賣7007 換5010 都唔係好多錢

lwkkaka 發表於 2013-10-3 22:42

肥仔樂 發表於 2013-10-3 22:35 static/image/common/back.gif
見你成set 野都禁正 (jf112,oppo105),點解慳部最中心機。。主宰所有effect 要限係7k

賣7007 換5010 都 ...

唔係慳,都有個數架,我唔係好了解安仔,但对安仔冇好感,以我理解係厚聲,中庯,冇咩特點同易壞,如果真係加後級,有性價高嘅7ch後級介绍,大概喺咩水位

肥仔樂 發表於 2013-10-3 22:57

其實唔係一定安仔。。不過你set klipsch 又好夾

而且要再好過5010 一定有,不同價唔係18kyamaha top model 都唔錯 Yamaha RX-A3030

換7007 同grade我覺得無意思

samuel8892000 發表於 2013-10-4 12:10

lwkkaka 發表於 2013-10-3 22:07 static/image/common/back.gif
其實點解87聽歌演唱會會好過86,但睇戲又冇分别?(雖然我av amp係零聽歌演唱會,但我都想知點解) ...

因87己改良86 2 channel 聽歌硬声及簿声問題.

lwkkaka 發表於 2013-10-4 12:13

samuel8892000 發表於 2013-10-4 12:10 static/image/common/back.gif
因87己改良86 2 channel 聽歌硬声及簿声問題.

咁部機硬件有咩唔同去改善呢點?

肥仔樂 發表於 2013-10-4 12:26

硬声及簿声跟本係pioneer..聲..點改都係禁..入得86~87 就唔好睇concert..聽cd 就用2channel吧

87 前級改善..dac 改善..新機通常係禁..再多d function..

pioneer marketing 係禁..一開價貴到死.. 之後慢慢減....所以d期貨尾86好抵..不過唔好當2萬機來用..

d期 ca751r 都好正..不過唔知夾不夾klipsch   

頁: 1 2 3 [4] 5
查看完整版本: 到底升唔升

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。