rickytoto 發表於 2009-8-3 20:03

好想知道換綫後嘅分別{:6_128:}

jassxzy 發表於 2009-8-3 22:35

44# Raymond仔

Yes, Furutech + Sine 都係鍍銠白金,我念同一金屬會夾D!{:6_136:}
MOPAD效果如何,我怕XQ1用唔到!{:6_131:}

jassxzy 發表於 2009-8-3 22:47

45# rickytoto

其實我覺得已經有好大分別,不過我唔知點講,總之E+覺得係出得好detail 好好分析力,音樂同人聲都分得好清同好有"尾"咁,好結實,不過低音好似勁咗DDD!!!{:6_142:}

raymondcch 發表於 2009-8-3 22:54

44# Raymond仔

Yes, Furutech + Sine 都係鍍銠白金,我念同一金屬會夾D!{:6_136:}
MOPAD效果如何,我怕XQ1用唔到!{:6_131:}
jassxzy 發表於 2009-8-3 22:35 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif
{:6_178:} {:6_178:}
落足本~
我試過有D線BASS開頭過猛,之後煲到咁上下收緊番仲正~
我會耐心等候師兄既REPORT{:6_162:}

Westdoor 發表於 2009-8-3 23:49

SINE同Furutech只得顏色近似,實情內外全不一樣!
SINE插身用Eutectic Cast Brass, Coated果層係白金(Platinum),古河插身係用Alpha OCC copper再Coated上價格貴過黃金+倍既金老(rhodium),USD$8xxx安士.成本超高,但效果超正!Odin,Dreamline....等天價旗艦名線都樂用{:6_174:}

Einstein 發表於 2009-8-6 16:21

1# jassxzy

好靚仔

hon11016 發表於 2009-8-6 17:06

型呀{:1_341:}

ccmak68 發表於 2009-8-6 19:20

整得好靚{:6_179:}
頁: 1 2 3 4 [5]
查看完整版本: DIY終於完工!!!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。