depeche_lam 發表於 2013-9-23 22:08

師兄你想入曬{:8_369:}

gikifk 發表於 2013-9-23 22:39

其實你支野太長可能入唔晒,但就唔會入唔到{:6_174:}

depeche_lam 發表於 2013-9-23 22:46

咁師兄可能要鬼婆{:6_193:}

MarkKwok 發表於 2013-9-23 22:49

{:6_223:}SINE 果款入一次就得,掹了出來再插就唔掂(有機會卡住){:6_202:},所以用過一次以後唔用了

Rakehell 發表於 2013-9-24 09:54

CHing, Onkyo 粒"黑膠的"要拔走先可以插蕉架.我就逐粒黎搞左我幾個字...
可以 Share 一下我既做法 , 我插線果時乜工具都無 , 又怕整親部機, 粒”的”又鬼拿咁實 , 手指都爛.
之後我係用捆電線果D 垃圾袋索 (即係好幼既膠線中間夾住條鐵線果D , 買新機一定會有黎綁cable 果D)
拉直佢 , 響個尾到夾埋少少少少 , 形成一個勾仔 , 隊入Onkoy個 pat pat hole , 用陰力又好 , 死力又好 , 扯出黎.
粒的會俾個勾仔卡住 , 通常兩三下就 KO 一粒 , 又唔傷機無刮花 !
個勾仔軟左 就剪左佢.重新黎過.

慢慢黎啦~

沙煞比 發表於 2013-9-24 14:09

簡單D 用粒螺絲輕輕拎兩三野食住粒野就拉到出黎

billy3310 發表於 2013-9-24 14:24

depeche_lam 發表於 2013-9-23 22:08 static/image/common/back.gif
師兄你想入曬

當然要入晒最好

依家啲amp.出廠前要封哂蕉位都係安全問題

billy3310 發表於 2013-9-24 14:32

MarkKwok 發表於 2013-9-23 22:49 static/image/common/back.gif
SINE 果款入一次就得,掹了出來再插就唔掂(有機會卡住),所以用過一次以後唔用了 ...

我就真係入吾到,可能吾敢太暴力,怕整花左無得換

petergood 發表於 2013-9-24 14:41

你部機買咗幾耐?我以前部舊marantz 都有同一問題, 個個人都話插到, 但依足各人講嘅方法都唔得, 而且我度過個AMP的插座長度, 係短過個香蕉頭的.俾埋hifi店老闆試都係唔得.換AMP之後, 同一個香蕉頭, 一插即可.

我個人結論係, 以前出嘅機係唔配合香蕉頭的.

bd727049 發表於 2013-12-17 16:57

沒理有?{:1_342:}
頁: 1 [2]
查看完整版本: onkyo插

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。