josephyeung426 發表於 2013-9-18 20:28

如果當前級用,onkyo 929 vs Denon X4000 大家點揀?

部Onkyo 808突然死亡,想買部AV amp 當前級用,大家會點揀?

lawzelda 發表於 2013-9-18 21:31

二選一,安仔929

masks 發表於 2013-9-18 21:51

題外話,那ching 的808怎處置?因我情況同師兄一樣!!都唔知比2.3k整好等5011出 or現在買o記929 or y記3030好?

josephyeung426 發表於 2013-9-18 23:05

masks 發表於 2013-9-18 21:51 static/image/common/back.gif
題外話,那ching 的808怎處置?因我情況同師兄一樣!!都唔知比2.3k整好等5011出 or現在買o記929 or y記303 ...

師兄,我上左星光行,2.3K比完再要等三個月!因為無parts,其實929只係818升級版,無乜睇頭而且全世界都知佢塊hdmi版易死!有少少驚,至於Denon X4000,under10k買到新款旗艦,不過因為太平,有少少驚....

肥仔樂 發表於 2013-9-19 14:03

我用929 ...真係唔知個hdmi 有咩問題..熱問題而改善..做前級effect ok .

josephyeung426 發表於 2013-9-20 11:23

肥仔樂 發表於 2013-9-19 14:03 static/image/common/back.gif
我用929 ...真係唔知個hdmi 有咩問題..熱問題而改善..做前級effect ok .

星光行話onkyo個HDMI底板用得多會壞,特別係pass thought 功能,所以盡量減少用HDMI喎!聽完嚇Q死我!我即刻開櫃睇下有無色差同光纖先!

gikifk 發表於 2013-9-20 11:26

如果甘易死就買其它牌子喇

billy3310 發表於 2013-9-20 15:11

josephyeung426 發表於 2013-9-20 11:23 static/image/common/back.gif
星光行話onkyo個HDMI底板用得多會壞,特別係pass thought 功能,所以盡量減少用HDMI喎!聽完嚇Q死我!我即 ...

星光行果班大帝真倒米

搞到我到轉會

yuppi 發表於 2013-9-20 15:43

josephyeung426 發表於 2013-9-18 23:05 static/image/common/back.gif
師兄,我上左星光行,2.3K比完再要等三個月!因為無parts,其實929只係818升級版,無乜睇頭而且全世界都知 ...

X4000 級數在 3313 之下, 點會係旗艦?

hit87761 發表於 2013-9-20 16:36

yuppi 發表於 2013-9-20 15:43 static/image/common/back.gif
X4000 級數在 3313 之下, 點會係旗艦?

樓主心目中旗艦{:6_183:}
頁: [1] 2
查看完整版本: 如果當前級用,onkyo 929 vs Denon X4000 大家點揀?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。