stepup 發表於 2013-9-15 22:43

想問邊度放機會高D?

話說想trade 走部5DM2。。。

但唔知邊度會好價。。因見FORTRESS 個價就一般。。街邊收賣果D 收嗎?

或者最尾會試試阿苦。。。

titus614 發表於 2013-9-15 23:16

買賣攝影器材嘢梗係"dcfever "啦... 或者"review33"

rlwk2009 發表於 2013-9-15 23:45

有朋友攞咗部剛過保 5D2 上星際賣收咗一萬{:6_177:}

titus614 發表於 2013-9-16 07:31

rlwk2009 發表於 2013-9-15 23:45 static/image/common/back.gif
有朋友攞咗部剛過保 5D2 上星際賣收咗一萬

連Kit 鏡 ? ~~禁好價... ? 你朋友執到喎 !! 而家6D都係收一皮左右咋...

stepup 發表於 2013-9-16 10:35

titus614 發表於 2013-9-16 07:31 static/image/common/back.gif
連Kit 鏡 ? ~~禁好價... ? 你朋友執到喎 !! 而家6D都係收一皮左右咋...

同意.... 我部機都OK 新淨... 但唔知有冇機放到一皮.... weekend 拎出去試試先... thanks~

titus614 發表於 2013-9-16 11:19

stepup 發表於 2013-9-16 10:35 static/image/common/back.gif
同意.... 我部機都OK 新淨... 但唔知有冇機放到一皮.... weekend 拎出去試試先... thanks~ ...

師兄你係浄Body or 連Kit lens , 如果部相機正正常常我覺得幫部相機影多幾張靚寫真相upload喺"肥花" or "Review33"私人放售好過~~比較好價d (千其唔好再放去阿虎~唔計要俾放貨果幾蚊, 最慘攪事既人多真正買嘢既人少...)不過好講彩數碰唔碰到好買家 !!...如果touchwood部相機心知有時有d問題既又不是major 問題既睇自己接唔接受到試下滾下d二手收買佬睇下過唔過到骨放俾d二手鋪囉...(太嚴重就冇得博因為好多二手鋪交收都要留電話; 姓名 & ID no. )你話我"衰"都係禁講㗎喇...呢d二手場既貨質素一向都參差都暈啦(好貨又有; 暗病既貨又有...) 你滾人~人滾你 !! 所以我絕少喺二手場買器材, 無論買同賣都好過到d收買佬既眼認為好嘢靚仔既貨, 都俾唔到靚價你...收到靚貨靚價真係贏咗 !!

rlwk2009 發表於 2013-9-16 13:10

titus614 發表於 2013-9-16 07:31 static/image/common/back.gif

係剩機收咗一莴吖

hkabd 發表於 2013-9-23 12:29

我部5D2 body,年半機冇保極新有盒full set, 上星期都攞去星際頂樓放,佢睇完外殻試都冇試影就話一萬,
仲即數$比我。
其實早2日問過會收一萬倒,自己亦知如自己上網賣亦差唔到多三、五佰,但唔洗煩再約交收比人講價放飛機。
可能呢期二手多人要呢部機先有咁好價,我知第二D機會壓價到好平。

小仲 發表於 2013-9-23 12:50

hkabd 發表於 2013-9-23 12:29 static/image/common/back.gif
我部5D2 body,年半機冇保極新有盒full set, 上星期都攞去星際頂樓放,佢睇完外殻試都冇試影就話一萬,
仲 ...

小弟覺得價ok

如果真係只差3幾百,又要約人又怕人玩野…唔值
(Post76 Android 手機版送出)
頁: [1]
查看完整版本: 想問邊度放機會高D?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。