gerrard 發表於 2013-9-9 17:22

BDP與HDMI線價錢比重

如果部BDP係$2200, 用一條約1100嘅HDMI線會否不合乎比例? 如果行兩條HDMI行聲畫分家更加等於一部BDP價錢, 是否對聲畫都唔會有太顯著改善?

emuho888 發表於 2013-9-9 17:26

又要睇你用乜(架生)同幾大電視先{:9_436:}

nicknick 發表於 2013-9-9 17:31

買定靚線依家發揮盡部BDP最高水平,將來升級BDP時又可以繼續用對靚HDMI線,冇壞喎!{:6_222:}

沙煞比 發表於 2013-9-9 17:38

我覺得睇成套架生既配合

線材可以用長時間
樓主可能下次換部105/752 呢.....咁千零銀既線又變得不足?

gerrard 發表於 2013-9-9 17:59

emuho888 發表於 2013-9-9 17:26 static/image/common/back.gif
又要睇你用乜(架生)同幾大電視先

TV: Panasonic 55WT50H, 加呢個配搭:

keke323 發表於 2013-9-9 19:27

gerrard 發表於 2013-9-9 17:59 static/image/common/back.gif
TV: Panasonic 55WT50H, 加呢個配搭:

ching 我覺得聲方面用好 d 係值得既 {:6_193:}
但畫既話我就覺得效果唔明顯 {:6_146:}
(除非你用投投)

umbananapats 發表於 2013-9-9 21:46

咁咪可以有藉口升級去103,105 等等等等{:6_183:}

taianna 發表於 2013-9-9 22:25

ching,我覺得冇所為.你線係咪都用得返.正路都吾會壞..你煲定岩家la..
日後換機可以用返加已經在狀態..
你當呢部係煲線機算la..XD

nippon 發表於 2013-9-9 22:31

如果HDMI 線,我就覺得如果念住買貴D可以留來第時升級用,呢個如意算盤未必打得嚮,你見近幾年HDMI version不斷更新,來緊又出HDMI 2.0 比4K用,建議放資源落電線比較花算!

depeche_lam 發表於 2013-9-10 18:30

nippon 發表於 2013-9-9 22:31 static/image/common/back.gif
如果HDMI 線,我就覺得如果念住買貴D可以留來第時升級用,呢個如意算盤未必打得嚮,你見近幾年HDMI version ...

我都係咁話rca就話用到10幾二十年..hdmi 2 3 年又轉..又比千幾..
頁: [1] 2
查看完整版本: BDP與HDMI線價錢比重

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。