josephm 發表於 2009-7-31 16:28

大家對D300s點睇? (8月尾出)

會唔會考慮upgrade D300s呢?定係等D300落價, 入D300呢?
http://www.nikon-image.com/jpn/products/camera/slr/digital/d300s/img/gallery/pic_001.jpg

Raphael 發表於 2009-7-31 16:39

nikon 真係好進取.....啲機出得好密

alzard 發表於 2009-7-31 23:56

有新買新﹐但會唔會加多少少上D700呢?

josephm 發表於 2009-8-1 00:02

都唔係少少...我估相差有效$5k以上!
D300.....around $10500 now
D70.......around $17000 now

alzard 發表於 2009-8-1 00:32

假如你係考慮D300s, 咁個差價會細好多
D300s - $13980
D700 - $17000

當然你可能只係想買D300﹐咁差別就大了。

iceberg99 發表於 2009-8-1 00:51

I'll only consider Full Frame (the next version of D700) {:6_138:}

Raphael 發表於 2009-8-1 02:44

I'll only consider Full Frame (the next version of D700) {:6_138:}
iceberg99 發表於 2009-8-1 00:51 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

同意~
full frame 已經係大勢所趨

ahnel 發表於 2009-8-1 11:38

寧願買D300, 萬鬆d真係好抵玩~
買得D300s都唔爭在比多少少買D700啦~

lolopopo 發表於 2009-8-1 11:42

不果我咁睇,
如果舊鏡唔多, 又或者新用戶,
D300s 已經好好, 係同D2X同一個spec,
差5K 買多支鏡好過.
但係如果你舊有既龍友, 咁使講喇{:6_183:}
一定係full frame, 正所謂貴買平用{:6_182:}
頁: [1]
查看完整版本: 大家對D300s點睇? (8月尾出)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。