DW0216 發表於 2013-9-7 01:42

舊Kef喇叭舊Krell CD機可以點用?

話說我未來外父好耐以前有玩下hifi,有d嘢仲keep得好好,又得過擺字,佢見我地新屋將入夥,就話可以比我地。
我見有對Kef喇叭個size唔錯(其他太巨型),同部Krell CD機幾靚仔,諗住攞走 {:6_183:}{:6_183:}
首先我係超新手,呢兩樣嘢又有成差唔多二十年歷史,其實佢地係咪正嘢?
我本身諗住入部CA 751R + Kef LS50玩住先,慢慢變成套5.1...而家多咗佢地,咁呢對舊喇叭可以取代LS50?
部CD機係咪又要多部解碼,再入amp ( 暫定係751R )呢?
請大家多多指教,小弟係超級新手,唔太清楚可以點玩。{:6_195:}
(Post76 Android 手機版送出)

felix1997 發表於 2013-9-7 12:41

The CD Player is very cool wo.
{:6_193:}

yuppi 發表於 2013-9-7 13:36

部 CD player 二手都要一萬{:6_193:}

喇叭就可免

ilavbnm 發表於 2013-9-7 13:40

部cdp唔要的話...可以送比我...{:6_178:}

ckw1 發表於 2013-9-7 18:10

Krell MD10係CD轉盤,好野黎,要加DAC先有野聽,我以前都玩過,留番佢啦,喇叭就要唔要都冇所謂.

pmkcrc 發表於 2013-9-7 19:40

師兄,對喇叭唔要我可以接收架!Hehe

kc275 發表於 2013-9-7 21:00

純CD轉盤嘅聲點都靚過D乜普物普,除非你唔鐘意聽音樂。{:6_183:}

DW0216 發表於 2013-9-8 00:42

哈哈多谢大家回覆。
即係CDP—DAC—AMP—喇叭?
請問有咩好DAC介紹?

ckw1 發表於 2013-9-8 09:37

DW0216 發表於 2013-9-8 00:42 static/image/common/back.gif
哈哈多谢大家回覆。
即係CDP—DAC—AMP—喇叭?
請問有咩好DAC介紹?

先睇睇粒KDI片鎮仲在唔在,用棉棒火酒輕輕抹一抹光頭,用同軸數碼線駁落AV AMP試下MD10正唔正常先.

MD10 是厚實聲底,比較適合用高分析力既DAC.

gikifk 發表於 2013-9-8 10:58

個個爭著要
頁: [1] 2
查看完整版本: 舊Kef喇叭舊Krell CD機可以點用?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。