keke323 發表於 2013-9-5 15:08

ropresident 發表於 2013-9-5 15:05 static/image/common/back.gif
唔會唔會, 最好搬埋個死人THX出黎, 對比下自己做到幾多咪重好, 唔洗係大海不斷浮沉, 漫無目的 ...

好彩我唔係我發問啫.....由 3k 左右 budget 變到 2-3萬 {:8_401:}

keke323 發表於 2013-9-5 15:10

樓主唔係收緊隻二手 A7 咩 {:6_141:}

ropresident 發表於 2013-9-5 15:17

keke323 發表於 2013-9-5 15:08 static/image/common/back.gif
好彩我唔係我發問啫.....由 3k 左右 budget 變到 2-3萬

其實我個人覺得十1仔都唔洗太貴, 唔一定下下JL既.
我自己咁咪玩一隻HRS10都夠囉(無位), 如果有錢都會投資得平均D, 唔好用死係D十仔到.

講少少題外話, 十仔既訊號線同電源線都係超重要, 邊個重要D就要睇下係邊個牌子而定啦.
但係好既線材真係可以幫助唔少, 以HRS10為例, 小弟聽過幾個師兄都係用普通線(比紅白線好D), 出到黎只係見到隻十仔震,
差唔多FEEL唔到佢既存在, 但係換返D線係有能力工作於超低音之中, 可以話脫胎換骨.
唔好以為幾百蚊既線可以好好多, 事實上係電線需要$1500以上先掂, 訊號線反而$600左右就得.

keke323 發表於 2013-9-5 15:22

ropresident 發表於 2013-9-5 15:17 static/image/common/back.gif
其實我個人覺得十1仔都唔洗太貴, 唔一定下下JL既.
我自己咁咪玩一隻HRS10都夠囉(無位), 如果有錢都會投資 ...

同意.....JL 我都知佢好.....不過個價位都相對 {:6_129:}
真係唔係個個玩得起 {:6_147:}
我自己既心水十仔反而係 MK SB12 貪佢平民價 8k 左右有交易....{:6_143:}
呢個價位我可以接受到嘛 {:6_122:}

ropresident 發表於 2013-9-5 15:25

keke323 發表於 2013-9-5 15:22 static/image/common/back.gif
同意.....JL 我都知佢好.....不過個價位都相對
真係唔係個個玩得起
我自己既心水 ...

我都想玩下其他牌子既十仔, 不過如果比HRS10再闊多1.5吋, 咁就無可能放得落啦, 所以咩都唔洗諗{:6_136:}

keke323 發表於 2013-9-5 15:27

ropresident 發表於 2013-9-5 15:25 static/image/common/back.gif
我都想玩下其他牌子既十仔, 不過如果比HRS10再闊多1.5吋, 咁就無可能放得落啦, 所以咩都唔洗諗...

咁如果你要 size 細既話 JL 110 係不二之選 {:6_174:} {:6_135:}

ropresident 發表於 2013-9-5 15:28

keke323 發表於 2013-9-5 15:27 static/image/common/back.gif
咁如果你要 size 細既話 JL 110 係不二之選

屋企放唔落啦, 而且我對AV無咩要求既, 再加上我有金仔同對咁正斗既喇叭造個氣氛出黎, 而家已經好滿足{:6_139:}

keke323 發表於 2013-9-5 15:32

ropresident 發表於 2013-9-5 15:28 static/image/common/back.gif
屋企放唔落啦, 而且我對AV無咩要求既, 再加上我有金仔同對咁正斗既喇叭造個氣氛出黎, 而家已經好滿足{:6_ ...

HRS12 我聽過......但當我聽完 F110 之後 真係兩個世界架 {:6_192:}

keke323 發表於 2013-9-5 15:34

ropresident 發表於 2013-9-5 15:28 static/image/common/back.gif
屋企放唔落啦, 而且我對AV無咩要求既, 再加上我有金仔同對咁正斗既喇叭造個氣氛出黎, 而家已經好滿足{:6_ ...

不過另一個問題係值與唔值.......老實講.....以我既入門器材.....{:6_147:}
如果要我用 17k 買隻十仔既話......我寧願將 d 錢 upgrade 前置 or amp 我覺得仲黎得實際 {:6_146:}

ropresident 發表於 2013-9-5 15:42

keke323 發表於 2013-9-5 15:32 static/image/common/back.gif
HRS12 我聽過......但當我聽完 F110 之後 真係兩個世界架

鬼唔知呀媽係女人咩{:6_125:}

如果貴成唔知6倍定7倍都唔好得幾多既話, 咁就唔買佢啦!!!

不過又咁講, 屋企食唔食得落又一回事啦~~~
頁: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9
查看完整版本: 十仔的選擇

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。