lun1027 發表於 2013-9-2 09:56

Ching 想請教你深圳鋪嘅資料同埋香港師傅個電話,請pm 我。

謝謝

machihck 發表於 2013-9-2 11:16

Ryu 發表於 2013-9-1 20:34 static/image/common/back.gif
Ching

部 SONY 55" 850 得唔得?

SONY HX系列TV其實我從來冇認真研究,但TV有新款應買最UPDATE才好玩,起碼HX系列冇得玩NFC、又冇TRILUMINOS 畫面!!

samuel8892000 發表於 2013-9-2 11:50

買 Sony 我一定選950.

machihck 發表於 2013-9-2 11:53

leorx782 發表於 2013-9-1 16:33 static/image/common/back.gif
師兄,想請教一下,你提過的兩款 Panasonic Plasma TV 畫質都應該不俗,顔色應自然耐看,但都給 Sony 比下 ...

Plasma TV 畫質OF COURSE顔色自然耐看,在我心中,首選仍是PANASONIC 65VT60系列但BUDGET問題,{:8_385:} {:8_385:}
SONY畫質給我震撼力,出DVE的TESTING PATTERN非常高水準,BLU-RAY畫質給我通透、艷光四射的FEELING,{:8_403:} {:8_402:}

我想如要有電影感可看家中100吋 2.35:1 SCREEN,不如轉口味,所以揀了W950!

但這是我新的口味,不代表SONY畫質贏哂..............就可視角度的畫質,只要不是正中心看,打斜30度或以上看,她的畫質跌WATT很多,這點我就很不滿意!!{:6_199:} {:6_199:} {:6_199:}

machihck 發表於 2013-9-2 12:21

Already pm those interest,however,之後事情責任自負啦!

診有些空閒時間繼續寫,但大家看時請加分,多謝!

set原所有器材後,請駁lan cable connect to internet,走去 設定--產品支持--糸统更新------之後----------等-----你會發覺press sen button應用程序,你的apps 冇哂{:6_191:}{:6_191:}{:6_191:}

machihck 發表於 2013-9-2 12:27

心想唔通china版 應用程序 apps not support hk ,死{:6_200:}{:6_200:}

唔理,試下其他connection得唔得,

等了好久,終於出番啲apps,{:6_184:}

但每一個apps都開唔到 {:6_187:}{:6_187:}{:6_187:}

machihck 發表於 2013-9-2 12:41

繼續插住cable connect 住,關tv,sleeping

第二日朝早所有apps 可以用la ,{:8_403:}
還可以在ipad control tv 睇youtube,又可download Tv sideview 落 ipad control tv{:9_408:}{:9_408:}{:9_408:}

簡單set一set picture quality,睇下之前錄的tvb hd先

machihck 發表於 2013-9-2 12:55

好,要認真 tune 機,到今日為止,她只run了約20小時,當然最好要等多一個月才tune 機, 等她穩定,準確度會提升{:8_377:}{:8_377:}

但我心急,先tune 一 tune 吧, 一個月後再tune 多次吧!

等有時間,我先去tune 機,如多人回帖我會公佈我的setting! {:8_363:}{:8_363:}

此報告花了我不少時間,亦多謝各位收看,後會有期,bye bye!{:9_410:}{:9_410:}{:9_410:}

someone 發表於 2013-9-2 13:45

machihck 發表於 2013-9-2 12:55 static/image/common/back.gif
好,要認真 tune 機,到今日為止,她只run了約20小時,當然最好要等多一個月才tune 機, 等她穩定,準確度會提升{ ...

Machi 兄
辛苦你寫得甘詳細
甘多時間買機set 機, 不用出trip 嗎??
搵日上來試機

Samson2011 發表於 2013-9-2 14:03

師兄我都有興趣北上買電視,可否PM小弟虫虫嘅地址及聯絡電話
頁: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11
查看完整版本: 上深圳買 55吋電視 Sony KDL-55W950A 詳細報告及換電視痛苦過程

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。