HiroC 發表於 2013-8-24 23:37

LG 55LA9600

新機入手,但發現四角漏光{:6_243:} ,請問各位師兄這是否LED死症,換另一部機也一樣嗎?當初以為full panel 可少D漏光,是否我誤解了?

MarkKwok 發表於 2013-8-24 23:55

LED 四角漏光就更有d架啦{:6_136:},但你情況嚴唔嚴重?

如太嚴重就可能係 defect!

HiroC 發表於 2013-8-25 00:42

MarkKwok 發表於 2013-8-24 23:55 static/image/common/back.gif
LED 四角漏光就更有d架啦,但你情況嚴唔嚴重?

如太嚴重就可能係 defect! ...

我覺嚴重啊,但我理解full panel 的光是從後向前的,四隻角漏光咪同edge panel 一樣?但它的情況比我在網上見到其他側光漏光更差,因不是一條邊,而是一整角透暗光!

MarkKwok 發表於 2013-8-25 01:29

HiroC 發表於 2013-8-25 00:42 static/image/common/back.gif
我覺嚴重啊,但我理解full panel 的光是從後向前的,四隻角漏光咪同edge panel 一樣?但它的情況比我在網 ...

如你覺得好嚴重,可叫 LG 師父上門檢查{:6_229:} ,印像中好似有人(唔知有無記錯)因漏光太嚴重換機。

有無相upload 上黎睇睇個情況?

HiroC 發表於 2013-8-25 01:41

MarkKwok 發表於 2013-8-25 01:29 static/image/common/back.gif
如你覺得好嚴重,可叫 LG 師父上門檢查 ,印像中好似有人(唔知有無記錯)因漏光太嚴重換機。

有 ...

謝謝師兄,但太黑,影唔清楚。早知買sony la !

chanchung23 發表於 2013-8-25 09:10

always the same no matter which brand ......

keke323 發表於 2013-8-25 09:12

旗艦機都咁 {:6_200:}

MarkKwok 發表於 2013-8-25 09:19

宜家d機貪靚仔,條邊太幼,幼到好似無咁(Samsung 係表表者),代價咪係漏光囉{:6_146:}{:6_147:}

HiroC 發表於 2013-8-25 09:56

keke323 發表於 2013-8-25 09:12 static/image/common/back.gif
旗艦機都咁

初初就是想買旗艦機品質會好D,舊果部N年前的LCD也是旗艦級,就是沒遇到常見的問題,沒光點死點,熄燈後一點漏光也不覺,用了六年也在服役中!估唔到新不如舊{:1_352:} 希望有滿意回覆啦!

keke323 發表於 2013-8-25 10:06

HiroC 發表於 2013-8-25 09:56 static/image/common/back.gif
初初就是想買旗艦機品質會好D,舊果部N年前的LCD也是旗艦級,就是沒遇到常見的問題,沒光點死點,熄燈後 ...

電器都係撞手神 {:6_194:}
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: LG 55LA9600

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。