小鐵人 發表於 2013-8-28 12:43

andprise 發表於 2013-8-28 11:29 static/image/common/back.gif
強国始終係最大市塲,攪唔掂個"靜音師太",oppo係国內一定冇運行!期待

師兄我覺得 "靜音師太" "全區" 係遲早問題
其實廠商自己知道, 93同103個銷量反影一切
在國內各大影音討論區, 全部都係 JB版先鋒
你估佢唔心酸, 本來做起個品牌諗住扮清高
最後都要向現實低頭, 走個 iso版出來谷銷量
如果再冇起息, 一定會走回93條路
但要迴避藍光联盟的指控
全功能 JB版, 指日可待!{:6_235:}

commail 發表於 2013-8-28 13:09

暫時來說,這個版本無乜吸引力!

小鐵人 發表於 2013-8-28 13:32

小瑟 發表於 2013-8-28 12:27 static/image/common/back.gif
其實依家多唔多片有靜音師太呢個問題呢???
(Post76 Android 手機版送出)

小瑟兄, 依家sony新戲全部都有靜音,
2012, salt , Battle Los Angeles .....,等都有,
再之前出版的就冇, 好似舊版蜘蛛俠{:6_210:}

小鐵人 發表於 2013-8-28 13:49

小瑟 發表於 2013-8-28 12:28 static/image/common/back.gif
可以Play到ISO檔其實已經好好多呢。
(Post76 Android 手機版送出) ...

其實 play iso 呢個功能根本係有的,
不過要避藍光联盟, 所以 cut 咗,
(Media player) cut menu 都係避藍光联盟告,
http://www.businesswirechina.com/hk/news/25051.html

andprise 發表於 2013-8-28 13:50

小瑟 發表於 2013-8-28 12:27 static/image/common/back.gif
其實依家多唔多片有靜音師太呢個問題呢???

據我所知、而家祇有 Sony 出品嘅BD先有靜音問題、靜音亦只限於"English Channel",如果用另外D語言就好似有靜音呢個問題‧

andprise 發表於 2013-8-28 13:52

小鐵人 發表於 2013-8-28 13:32 static/image/common/back.gif
2012, salt , Battle Los Angeles .....,等都有,
再之前出版的就冇,...

舊嘅Sony 板都有靜音呢個問題!

小鐵人 發表於 2013-8-28 13:57

andprise 發表於 2013-8-28 13:52 static/image/common/back.gif
舊嘅Sony 板都有靜音呢個問題!

舊版蜘蛛俠好似冇, 今晚check吓先答你 !{:6_229:}

andprise 發表於 2013-8-28 14:01

小鐵人 發表於 2013-8-28 12:43 static/image/common/back.gif
師兄我覺得 "靜音師太" "全區" 係遲早問題
其實廠商自己知道, 93同103個銷量反影一切
在國內各大影音討論 ...

有日去到常平某大影音碟舖碟個時、個sales姊姊都提醒2012後出嘅BD player ,同好高調講Oppo103 同105咁貴嘅机都唔到"sony"碟‧連賣碟sales姊姊都知有呢個靜音問題,Oppo唔做嘢咪>>>>{:9_418:}

小鐵人 發表於 2013-8-28 14:09

小瑟 發表於 2013-8-28 12:28 static/image/common/back.gif
可以Play到ISO檔其實已經好好多呢。
(Post76 Android 手機版送出) ...

小瑟兄, 其實我覺得最慘係果D oppo網上客服,
次次公告新firmware時,
在各大討論區都比人柴台, 比人鬧 [收皮啦]
攪咁多功能, 冇樣實際, 最想要果D 就CUT咗,
不過平心而論, 人哋都係打份工, 又冇話事權 !{:6_194:}

小瑟 發表於 2013-8-28 14:09

小鐵人 發表於 2013-8-28 13:32 static/image/common/back.gif
再之前出版的就冇,...

嘩,原來新既Sony都係,咁就真係好多喎。
頁: 1 [2] 3 4
查看完整版本: OPPO BDP-103, BDP-105 也越獄...

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。