swingswing 發表於 2013-8-22 22:31

請推介subwoofer

我睇演唱會多,鐘意d 低音打得快,收得快,好少睇戲,所以壓迫感果隻效果唔需要

budget $10k ,心目中有mk 1250 ,因為鐘意佢四四方方,除左mk 1250, 仲有有其他選擇?

威力登800i 又好唔好? 800i size 細細,不過得單元得8寸,怕出唔到低沉的鼓聲

swingswing 發表於 2013-8-24 01:26

請問mk sb 1250 除左友誠六樓,仲有邊度有得買?

友誠六樓信得過嗎? 如果送貨,佢地會唔會放飛機?

louis001 發表於 2013-8-24 01:40

swingswing 發表於 2013-8-24 01:26 static/image/common/back.gif
請問mk sb 1250 除左友誠六樓,仲有邊度有得買?

友誠六樓信得過嗎? 如果送貨,佢地會唔會放飛機? ...

友誠六機信得過 你可以去搵下 tony 哥 佢最鐘意毒人 {:6_175:}MK 1250 比較打心口 未必岩師兄口味 可以試下以下十仔 不過我袛係建議師兄最好自己耳仔聽收貨
試時最好搵多個朋友去聽下好的
sunfire atom 唔好睇佢得6.5" 低頻量可能令你有驚喜 呢隻6樓有得試 水貨價約10K 行我估可能貴多1K左右

另可以試下我自己用緊呢隻 PSB HD-10 唔好睇少佢得十吋 絶對有氣有力有驚喜 價約10K -11K 要睇師兄牙力 友誠16樓同柏裕16樓有得試

MarkKwok 發表於 2013-8-24 08:55

Velodyne SPL-1000 Ultra {:6_193:}

聽歌無 MK 咁硬

swingswing 發表於 2013-8-25 15:39

louis001 發表於 2013-8-24 01:40 static/image/common/back.gif
友誠六機信得過 你可以去搵下 tony 哥 佢最鐘意毒人   MK 1250 比較打心口 未必岩師兄口味 可以 ...

有時起街度,有d 私家車的woofer 發出黎的低音,下下都頂心頂肺,呢隻係咪叫打心口?

swingswing 發表於 2013-8-25 17:26

MarkKwok 發表於 2013-8-24 08:55 static/image/common/back.gif
Velodyne SPL-1000 Ultra

聽歌無 MK 咁硬

請問spl 1000 ultra 幾錢?

新代理起邊?

我起舊代理睇過800 ultra ,要成$11xxx ,如果立即confirm 話買,先可以平少少

所以試都無試就走左

dpcs 發表於 2013-8-25 17:51

louis001 發表於 2013-8-24 01:40 static/image/common/back.gif
友誠六機信得過 你可以去搵下 tony 哥 佢最鐘意毒人   MK 1250 比較打心口 未必岩師兄口味 可以 ...

Sunfire atmos 行要13k尾

水9999,但只有110v (冇220v),
會給 220v轉110v牛牛,但唔好冧係高質牛牛。

MarkKwok 發表於 2013-8-25 18:39

swingswing 發表於 2013-8-25 17:26 static/image/common/back.gif
請問spl 1000 ultra 幾錢?

新代理起邊?

SPL-1000 應該 $11k 樓下買到

sam12345 發表於 2013-8-25 18:51

swingswing 發表於 2013-8-25 15:39 static/image/common/back.gif
有時起街度,有d 私家車的woofer 發出黎的低音,下下都頂心頂肺,呢隻係咪叫打心口?

...

個D係嘈音{:1_330:}

louis001 發表於 2013-8-25 19:59

swingswing 發表於 2013-8-25 15:39 static/image/common/back.gif

...

唔係 係個種低頻量係一下一下咁令你有種係前面拍落黎咁既感覺
所以樓上師兄講得岩 個隻係燥音多 {:6_182:}
頁: [1] 2
查看完整版本: 請推介subwoofer

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。