av2005 發表於 2013-8-22 19:09

請教各位師兄, 83我只用份前級, pre out 出, 吾用佢份amp, 甘, ICE 有無甘易死呢? 同埋, 81, 82 刀係 ICE, 甘, 即係話, 都好易死?

cvtv1234 發表於 2013-8-23 18:27

av2005 發表於 2013-8-22 19:09 static/image/common/back.gif
請教各位師兄, 83我只用份前級, pre out 出, 吾用佢份amp, 甘, ICE 有無甘易死呢? 同埋, 81, 82 刀係 ICE,...

你1開机就用IC發頻就熱D...但壽命都係計IC小時...所以我唔會買太舊机.....thx

ccmclub 發表於 2013-8-24 01:52

師兄邊道有得買,可pm小弟嗎。THX{:1_352:}

siuping 發表於 2013-8-24 10:15

cvtv1234 發表於 2013-8-23 18:27 static/image/common/back.gif
你1開机就用IC發頻就熱D...但壽命都係計IC小時...所以我唔會買太舊机.....thx

睇唔明…

cvtv1234 發表於 2013-8-24 10:50

siuping 發表於 2013-8-24 10:15 static/image/common/back.gif
睇唔明…

你開机粒IC就使用發頻(發聲)就熱D...但IC及電容都有壽命都係計幾多小時...所以我唔會買太舊机.....thx

av2005 發表於 2013-8-24 23:29

cvtv1234 發表於 2013-8-24 10:50 static/image/common/back.gif
你開机粒IC就使用發頻(發聲)就熱D...但IC及電容都有壽命都係計幾多小時...所以我唔會買太舊机.....thx ...

ching, 其實所謂太舊, 即 81? 83相信吾算太舊? 仲有, 當一日開8小時, 電容及 IC 壽命約多少呢? 五仟? 八仠小時? 不是有意頂撞, 只是想知清楚數據方面, 等自己增進. {:6_162:}

cvtv1234 發表於 2013-8-25 00:31

av2005 發表於 2013-8-24 23:29 static/image/common/back.gif
ching, 其實所謂太舊, 即 81? 83相信吾算太舊? 仲有, 當一日開8小時, 電容及 IC 壽命約多少呢? 五仟? 八 ...

電容一般2000小時...但舊機就算唔壞聲音都唔同.....有好多C兄都知換了新電容聲音都唔同......所以你話81..83吾算太舊就好難講對我個人.......THX

av2005 發表於 2013-8-25 00:33

cvtv1234 發表於 2013-8-25 00:31 static/image/common/back.gif
電容一般2000小時...但舊機就算唔壞聲音都唔同.....有好多C兄都知換了新電容聲音都唔同......所以你話81. ...

{:6_162:} , 多謝 ching 指導

siuping 發表於 2013-8-25 02:54

cvtv1234 發表於 2013-8-25 00:31 static/image/common/back.gif
電容一般2000小時...但舊機就算唔壞聲音都唔同.....有好多C兄都知換了新電容聲音都唔同......所以你話81. ...

2000 hrs.... {:6_136:}

cvtv1234 發表於 2013-8-25 12:12

siuping 發表於 2013-8-25 02:54 static/image/common/back.gif
2000 hrs....

電容一般 壽命......要睇温度及設計....thx
頁: 1 2 3 [4] 5 6
查看完整版本: lx83 $6000行 vs lx85 $6500水

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。