rayray2525 發表於 2013-8-15 11:24

有冇師兄用緊KFE Q800 R800

近期打算入後置 本身前面已用LS50,R200 有冇師兄用緊KFE Q800 R800 ,有冇比較話2隻差幾遠 質素同價錢

想知道大家係點擺住 放高梳化幾高左右 同2隻有冇話最小距離離幾多架?

stjo 發表於 2013-8-15 15:52

樓主,Q/R系列都係1,3,5,7,9咁上,冇800型號喎。我上星期聽過Q500同R500,R分析力同低音質比Q好,如果中置用R,配番R系列應該更匹配。不過後置用座地,前置用LS似乎唔啱配。

lawzelda 發表於 2013-8-15 16:02

stjo 發表於 2013-8-15 15:52 static/image/common/back.gif
樓主,Q/R系列都係1,3,5,7,9咁上,冇800型號喎。我上星期聽過Q500同R500,R分析力同低音質比Q好,如果中置用 ...

Q/R800係kef後置三向喇叭,摟主sofa貼唔貼牆?,

pac 發表於 2013-8-15 16:03

stjo 發表於 2013-8-15 15:52 static/image/common/back.gif
樓主,Q/R系列都係1,3,5,7,9咁上,冇800型號喎。我上星期聽過Q500同R500,R分析力同低音質比Q好,如果中置用 ...

有R800DS的,是SURROUD喇叭,我用緊

http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=162191

Q我無用過但R800DS我用緊,分析同包圍感都幾好,其實你聽下個中置都可以GET到少少,因為單元是一樣的

lawzelda 發表於 2013-8-15 16:11

pac 發表於 2013-8-15 16:03 static/image/common/back.gif
有R800DS的,是SURROUD喇叭,我用緊

http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=162191

師兄,好正,你後面d器材{:6_178:}

pac 發表於 2013-8-15 16:27

lawzelda 發表於 2013-8-15 16:11 static/image/common/back.gif
師兄,好正,你後面d器材

前面靚D{:8_389:}

stjo 發表於 2013-8-15 17:13

多謝指教!{:6_195:}

lawzelda 發表於 2013-8-15 17:15

最少高·過一米,耳仔計起

rayray2525 發表於 2013-8-15 18:52

梳化貼牆架 ,如果同中置差唔多就好 我好滿意個中置

lawzelda 發表於 2013-8-15 21:10

rayray2525 發表於 2013-8-15 18:52 static/image/common/back.gif
梳化貼牆架 ,如果同中置差唔多就好 我好滿意個中置

聽我講,貼牆用r100,不要用800
頁: [1] 2
查看完整版本: 有冇師兄用緊KFE Q800 R800

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。