小瑟 發表於 2013-8-15 11:16

2013年 CEDIA 8月廣州教育培訓班資訊

CEDIA China - 廣州Aug 20-11, 2013

日期:20, 21/8/2013, 星期二、三

地址:廣州站—廣州市新港西路135號中山大學東南區253號中山大學紫荊園1號樓

http://www.cedia.com.au/cn/index.php/august-education/

CEDIA 8月廣州教育培訓 開始報名

June 17th, 2013 | Posted in General

CEDIA教育培訓北京和上海站已經順利閉幕。下一站培訓,我們將在廣州與大家見面。本次講師有來自Kordz公司的董事總經理James Chan和南鵬科技總經理陳嘉煒先生。
http://www.cedia.com.au/cn/index.php/events/coursedetails/

PS. 廣州Cedia之所有課程將會以普通話進行

時間課程代碼課程名稱
第一天9:00am– 12:00amESD 305聲學 101 – 介紹現實世界中的聲音原理
ACOUSTICS101 – An Introduction to
How Sound Works inthe Real World
9:00am– 12:00amESD 131家庭影院設計的基礎知識
Fundamentalsof Home Theater Design
12:00am– 1:30pm 茶歇
Break
1:30pm– 5:00pmESD 253無線網路技術
WirelessNetwork Technologies
1:30pm– 5:00pmESD 232家庭影院房間設計
HomeTheater Room Design
時間課程代碼課程名稱
第二天9:00am– 12:00amEST 262控制系統基礎知識
Fundamentalsof Control Systems
9:00am– 12:00amESD 301家庭影院中的音頻和聲學(I)
HomeTheater Audio and Acoustics Part I
12:00am– 1:30pm 茶歇
Break
1:30pm– 5:00pmEST 243面向技術員的IP
IP forTechnicians
1:30pm– 5:00pmEST 225面向技術員的音頻技術
AudioTechnologies for Technicians

課程詳情,請諮詢+ 86 21 2215 7573 或email至info@cediachina.com

住宿資料以供參考:
Asscott Guangzhou:

Asscott Guangzhou Map:

廣州市新港西路135號中山大學東南區253號中山大學紫荊園

chhanthony 發表於 2013-8-15 11:23

可惜唔喺香港{:1_256:}

edlsang 發表於 2013-8-15 12:22

會吾會有机會在香港舉辨 !{:6_183:}

小寶老豆 發表於 2013-8-15 12:32

北上廣州兩日一夜... 太座一定{:6_132:}{:6_133:}...
香港搞就好喇...

ryanytwong 發表於 2013-8-15 13:37

期待在香港攪{:6_210:}

mantam121 發表於 2013-8-15 13:41

幾時到香港{:6_212:}

Stanley5387 發表於 2013-8-15 17:39

大王會唔會上呢個課程? 另外喺香港如有類似課程舉辨,都仍希望大王繼續報料! {:6_195:}

小瑟 發表於 2013-8-16 11:16

其實大家既問題, 我都問過好多次, 不過佢地就係覺得香港唔多人會上, 所以都係選係廣州, 不過我會另佢地知道, 其實我地香港都好多人有興趣去學呢D野係為左興趣, 唔係為左搵食的~~~~

如果再有呢D類似既NEWS, 我一定會出POST通知大家的呢~~~

小瑟 發表於 2013-8-16 11:16

Stanley5387 發表於 2013-8-15 17:39 static/image/common/back.gif
大王會唔會上呢個課程? 另外喺香港如有類似課程舉辨,都仍希望大王繼續報料!...

呢個我上唔到了, 時間太趕, 我有好多野未做好呢!!!!{:6_191:}
頁: [1]
查看完整版本: 2013年 CEDIA 8月廣州教育培訓班資訊

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。