haharo 發表於 2013-8-12 20:17

Adl x1 有冇ching有聽感? (加上個人聽感)

如題,有冇ching試過?
依部野好似好萬能咁wor,真係想試下聲
聽講好中性,唔知做dac lineout點

hiyori 發表於 2013-8-13 10:42

X1有在會場中玩了一陣子,夾ADL自家的HP,音色中性沒有那方面有明顯弱點,如果覺得PHA-1厚聲想要比較薄聲底的,不妨一試呢部

haharo 發表於 2013-8-13 12:09

hiyori 發表於 2013-8-13 10:42 static/image/common/back.gif
X1有在會場中玩了一陣子,夾ADL自家的HP,音色中性沒有那方面有明顯弱點,如果覺得PHA-1厚聲想要比較薄聲底 ...

點解我眼殘睇唔到{:6_181:}

係邊個BOOTH?{:6_181:}

如果當PURE DAC 好唔好過SOLO/HPP1?

可以去邊度試{:6_181:}

haharo 發表於 2013-8-13 17:15

hiyori 發表於 2013-8-13 10:42 static/image/common/back.gif
X1有在會場中玩了一陣子,夾ADL自家的HP,音色中性沒有那方面有明顯弱點,如果覺得PHA-1厚聲想要比較薄聲底 ...

睇番CHING個簽名...
其實係咪有X1? {:8_390:}

sw69 發表於 2013-8-13 17:30

灣仔電腦城間lestgo有demo試

haharo 發表於 2013-8-13 20:48

sw69 發表於 2013-8-13 17:30 static/image/common/back.gif
灣仔電腦城間lestgo有demo試

Ching有冇聽感?

小瑟 發表於 2013-8-13 22:05

呢部我都有興趣, 貪佢有埋DAC呀~~~

haharo 發表於 2013-8-13 22:30

小瑟 發表於 2013-8-13 22:05 static/image/common/back.gif
呢部我都有興趣, 貪佢有埋DAC呀~~~

好似好萬能,不過真係有錢嘅先去試{:6_204:}

haharo 發表於 2013-8-16 00:26

我今晚去灣仔食飯,等fd黎嘅時候去試埋佢
用上原裝ipod usb線…

一插,ipod仲可以control 音量…
開一半之下,x1開45度角夠聲

底燥大到…但係店員話冇\唔覺
低音好大氣,量多,男聲激毒(shall we talk,apple loseless)
女聲好一般,音場都係咁上下,分析力叫好少少
我覺得成個tuning都係mid low,唔似ching 們所講嘅平均

Lineout…用嘅時候要開盡個x1,但係ipod仲可以control volume,je係三段comtrol{:6_197:}
不過d聲真係正

仲有佢真係好輕,做pure dac真係幾這好
我唔知solo幾重幾好聲,反正hpp1{:6_209:}

聽吃樹皮了{:6_243:}

hiyori 發表於 2013-8-17 01:38

haharo 發表於 2013-8-16 00:26 static/image/common/back.gif
我今晚去灣仔食飯,等fd黎嘅時候去試埋佢
用上原裝ipod usb線…

底燥問題…師兄是用那對耳機聽?
p.s. 小弟簽名既x1係指Philips X1(笑
頁: [1] 2
查看完整版本: Adl x1 有冇ching有聽感? (加上個人聽感)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。