orcheung2002 發表於 2013-8-13 08:49

For using 9V amp, can consider Pico poweramp at 2 x 9V. One is released at the 2nd hand forum.

leunggap 發表於 2013-8-13 09:41

spanley76 發表於 2013-8-13 01:16 static/image/common/back.gif
有無諗過換PLAYER?

Player就考慮過自己rip cd多 , D50已經夠用 , 所以唔諗住換

不過而家個Player真係大舊左少少...{:8_365:}

hiyori 發表於 2013-8-13 12:41

chowyeung 發表於 2013-8-12 19:49 static/image/common/back.gif
Meier Audio: StepDance, 2StepDance, QuickStep, PCStep.

chowyeung兄果然是meier fans呢{:8_390:} ,不知師兄有沒有試過/ 入手Quickstep?可以分享下嗎?{:8_389:}

另外我想meier的產品和pico樓主都可以一試的,pico試左岩唔想等緊話,我覺得有二手既話是值得考慮的…因為以justin既速度,可能真係要等到上頗長時間先有貨(苦笑

leunggap 發表於 2013-8-13 14:32

hiyori 發表於 2013-8-13 12:41 static/image/common/back.gif
chowyeung兄果然是meier fans呢 ,不知師兄有沒有試過/ 入手Quickstep?可以分享下嗎?...

請問邊度可以試到meier 同 pico既產品呢?

Thanks!

leunggap 發表於 2013-8-13 14:34

另外 , 如果想維修返個71a , 可以拎去邊度維修呀???

hiyori 發表於 2013-8-13 16:14

leunggap 發表於 2013-8-13 14:32 static/image/common/back.gif
請問邊度可以試到meier 同 pico既產品呢?

Thanks!

德發地庫同熊仔店都應該有的

hiyori 發表於 2013-8-13 16:19

leunggap 發表於 2013-8-13 14:34 static/image/common/back.gif
另外 , 如果想維修返個71a , 可以拎去邊度維修呀???

師兄是本地店家買還是?
因為有賣既店應該肯幫你寄番去,如果網上買,email rsa個邊佢地會俾詳細你ship番去整

leunggap 發表於 2013-8-13 17:06

hiyori 發表於 2013-8-13 16:19 static/image/common/back.gif
師兄是本地店家買還是?
因為有賣既店應該肯幫你寄番去,如果網上買,email rsa個邊佢地會俾詳細你ship番 ...

我果部amp係二手買返嚟 , 不過我估應該係rsa直接買 , 因為都係早期既serial no.

我都問緊rsa , 但佢淨係叫我換過舊電試吓喎...{:8_385:}

chowyeung 發表於 2013-8-13 22:15

hiyori 發表於 2013-8-13 12:41 static/image/common/back.gif
chowyeung兄果然是meier fans呢 ,不知師兄有沒有試過/ 入手Quickstep?可以分享下嗎?...

哈, Quickstep 玩過一排, 可以說, 是Meier Audio最好的便攜耳擴.

To 樓主: 但Meier Audio 的 sound signature 與 RSA 唔同, Meier Audio 屬中性自然, 分析力佳, 而RSA 就音樂感濃d. 我自己聽classical music多, 所以十分like Meier Audio 產品. {:1_259:}

haharo 發表於 2013-8-13 23:14

chowyeung 發表於 2013-8-13 22:15 static/image/common/back.gif
哈, Quickstep 玩過一排, 可以說, 是Meier Audio最好的便攜耳擴.

To 樓主: 但Meier Audio 的 sound sign ...

Stepdance or quickstep with er4s?{:1_257:}
頁: 1 [2] 3 4
查看完整版本: SR-71A壞左,搵用9v電既amp

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。