jozifkwan 發表於 2013-8-10 21:51

金裝飛佬正傳 Philips Fidelio X1 Limited edition [更新分享]

今日第一次由十一點聽到收檔, 真係既辛勞又滿足{:6_181:}

亦因為長時間在會場內吸毒, 又唔小心敗家了, 睇嚟小弟以後唔單只樹皮無得食, 而家直頭要去屎坑點燈{:6_243:}

由於身心疲累, 所以包膠容後送上
(Post76 Android 手機版送出)

更新分享 - 第二頁

http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=165911&extra=&page=2

hiyori 發表於 2013-8-10 22:51

師兄點樣被毒中呀,不如分享下?
會場仲有無其他野毒到你?

PCMM1 發表於 2013-8-11 00:20

hiyori 發表於 2013-8-10 22:51 static/image/common/back.gif

這只Philips X1金裝版
聲音味道比原裝的X1華麗
聽後看完價錢我也有心動過{:6_212:}

香港限量200只
會場內優先發售30只
有興趣的師兄真的有買快手 {:6_208:}

mokkakuen 發表於 2013-8-11 00:51

我很想知到底聲音金裝版和普通版真的有分別嗎?

我在現場聽時覺得有,

但我問工作人員時他又說一樣,
聲音不同只是因為耳擴的不同。
(我平時在家只是cowon x9 直推,
未有$買耳擴){:6_147:}

期待師兄分享!!

jozifkwan 發表於 2013-8-11 15:24

經過一晚休息, 係時候分享下小弟一個"屎坑點燈"的故事

係咁GE, 小弟尋日去"情深似海"度試新野, 臨場重發現有得雙飛, 來吧, 細妹先, 咦, 幾好推喎, 有前有後一D都唔乾, 唔係一味呱呱叫, 係之於家姐就{:1_348:}, 好似食左藥咁點推都無氣無力, 即刻無晒興趣, 走人, 玩完後好彩送番個鎖匙扣補數, 正{:6_193:}

既然見"情深似海"有野送, 咪去後面"飛佬"睇下有無野派囉, 響counter見到個牌仔棟係度話去"飛佬"面書比個"like"就送隻碟, 咁小弟當然拿拿臨"like"下笠隻碟先, 就係等碟途中時, 見到隻金牌膠叉一同L2 "等"左響度, 抱著尋根究底精神, 咪問下蛇屎金牌同原版膠叉一有乜分別

結果答案係極有深度 : 限量版及全港得200隻{:6_223:}

然後再補充......同膠叉一無分別, 金色外殼更顯得氣派飛凡{:6_153:}

次奧.................都係用MA8 + 平衡卡開壇作法 {:6_188:}

笑傲漿糊 - 逍遙, 咦? {:6_121:}

星の扉 & UNICORN, 咦咦? {:6_212:}

加洲酒店(UDC版) 咦咦咦?{:6_243:}

隻金裝同友人隻膠叉一唔同左GE, 之前糾結中的1840更加可以唔駛入了{:6_237:}

望下個水牌, 唔係化, 4隻牛牛加3條魚, 連樹皮都唔放過 {:6_178:}

最後當然{:6_241:}{:6_241:}{:6_241:}

jozifkwan 發表於 2013-8-11 16:25

hiyori 發表於 2013-8-10 22:51 static/image/common/back.gif

ASG2同金裝, 兩隻都入左手

除左以上, 其它都幾失望, Cardas...ASG1...846...ED12...Pandora VI...HDVD800...真男人平衡卡{:6_194:}

而家比較期待DX50, 但可惜"脫氧核醣核酸" , "芒果" , "熊仔" 同 "12樓" 都無得試同相關資料

其實重有野毒到我, 就係Goldmund對350, 1000, 1N+2N{:6_134:} {:6_135:}

可惜玩唔起{:6_147:}

jozifkwan 發表於 2013-8-11 16:29

mokkakuen 發表於 2013-8-11 00:51 static/image/common/back.gif

我在現場聽時覺得有,

唔好用大力水機/耳擴去推, 會適得其反, 按我所試L2就難推過金裝{:6_130:}

scene030112 發表於 2013-8-11 16:31

Ching果幾個代名詞幾過癮{:1_253:}

mokkakuen 發表於 2013-8-11 21:47

jozifkwan 發表於 2013-8-11 15:24 static/image/common/back.gif
經過一晚休息, 係時候分享下小弟一個"屎坑點燈"的故事

係咁GE, 小弟尋日去"情深似海"度試新野, 臨場重發現 ...

MA8 推 X1 睇泥推得唔錯 wor{:6_121:}

PCMM1 發表於 2013-8-12 10:09

mokkakuen 發表於 2013-8-11 00:51 static/image/common/back.gif

我在現場聽時覺得有,

開始時也以為和普通版X1一樣
因為現場的工作人員說2者沒有分別
但建議零售價錢4299元明顯貴過普通版
心想沒有理由只是變了金色
和用了靚耳罩和真皮headrest就貴了這麼多
用回自己的器材試聽
一聽真的和原版有分別
聲音比普通版滑了... 味道感覺也多了一點
聲音完整度比普通版本更好一點
(個人聽感,耳聽為實,不喜勿插)

就這樣友人聽了我說『幾好啵』
跟住友人就一句『等我又試下睇下先』
聽了不夠15分鐘... 便擰頭說『今次真係中哂招』
結果為了不中毒去了其他層數聽高級音響組合
但結果都不由自主地行回fly記counter
付鈔選號碼拎耳機走人 {:6_138:}

場內的L2造工比L1好了
線材不再用2節式接線
改回一條過但不能換線
好在免提MIC也不在線上
L2和L1其實在音質上差別不大
但L2的聲音明顯多了一層少少的糖衣
音樂感和投入感比L1更好
(個人聽感,耳聽為實,不喜勿插)
不過難推的程度不比L1低
對器材的驅策控制力有一定要求 {:6_136:}

頁: [1] 2 3
查看完整版本: 金裝飛佬正傳 Philips Fidelio X1 Limited edition [更新分享]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。