MarkKwok 發表於 2013-9-5 08:37

karsonkwan 發表於 2013-9-4 23:32 static/image/common/back.gif
我都睇緊Sound Mechanics 但係佢D顏色全部都係偏紅... 黑桃木都係紅紅地...全黑又唔鐘意
同屋企傢具唔夾 ...

但係可能睇相d色唔準,其實佢黑桃木既色係無偏紅的,花梨就一定係偏红。

再唔係用黑檀木就一定唔會偏紅(但貴d)

強化玻璃既我覺得起碼12mm厚先好(15mm以上更好),因怕諧震。

karsonkwan 發表於 2013-9-5 10:10

MarkKwok 發表於 2013-9-5 08:37 static/image/common/back.gif
但係可能睇相d色唔準,其實佢黑桃木既色係無偏紅的,花梨就一定係偏红。

再唔係用黑檀木就一定唔會偏紅( ...

我睇左色版, 師兄你呢隻係咪花梨?
不過佢呢個價都係用高壓板...只有D柱係實木
唔知有冇D牌子係全實木呢?

chakat 發表於 2013-9-5 13:41

karsonkwan 發表於 2013-9-4 23:34 static/image/common/back.gif
師兄我亦睇緊呢款, 8mm 強化玻璃會唔會諧震

最後我都買咗這款,最主要貪佢平(對比SolidSteel)和太座OK,但效果唔多理想,現在打算加墊板頂著D音響,而最大問題係師兄一定要度清楚你的設備是否放得落,我買咗返去先發覺最底層,竟然連部入門級的Luxman都放唔落...而且網上提及的承載重量和送貨的手册不同,我就係冇check清楚,最終要把部amp放最上層.....{:6_203:}
http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=168177

MarkKwok 發表於 2013-9-5 13:42

karsonkwan 發表於 2013-9-5 10:10 static/image/common/back.gif
我睇左色版, 師兄你呢隻係咪花梨?
不過佢呢個價都係用高壓板...只有D柱係實木
唔知有冇D牌子係全實木呢?

我呢隻係黑挑木,實物是黑好多的。

全實木 --> "原木"啦{:6_193:} ,不過貴好多(一定過萬){:6_192:}

karsonkwan 發表於 2013-9-5 15:40

MarkKwok 發表於 2013-9-5 13:42 static/image/common/back.gif
我呢隻係黑挑木,實物是黑好多的。

全實木 --> "原木"啦 ,不過貴好多(一定過萬)...

但係原木邊度有得賣?

karsonkwan 發表於 2013-9-5 15:43

chakat 發表於 2013-9-5 13:41 static/image/common/back.gif
最後我都買咗這款,最主要貪佢平(對比SolidSteel)和太座OK,但效果唔多理想,現在打算加墊板頂著D音響,而最 ...

網上係話最頂一共80KG, 下面50KG.... 唔明佢塊塊玻璃一樣點解上面會頂到80KG
同埋我想買下面果款3個先夠放, 呢款上面得30KG, 但係我一邊有26KG 唔知頂唔頂到

michaellau 發表於 2013-9-5 17:17

個架好靚{:6_193:}

MarkKwok 發表於 2013-9-5 20:15

karsonkwan 發表於 2013-9-5 15:40 static/image/common/back.gif
但係原木邊度有得賣?

"原木" 咪係間公司名,佢地好似有幾個門市,上網check 吓就揾到{:6_229:}

karsonkwan 發表於 2013-9-5 20:40

MarkKwok 發表於 2013-9-5 20:15 static/image/common/back.gif
"原木" 咪係間公司名,佢地好似有幾個門市,上網check 吓就揾到

{:9_418:}O....what the.... 唔該師兄

mistaleung 發表於 2013-12-4 21:31

Hello ching can u please pm me how much the rack is
頁: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9
查看完整版本: 終於的起心肝換左 HiFi 櫃(Sound Mechanics)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。