chanherry 發表於 2013-8-9 11:08

投仔幕和電視不能再掛在同一幅牆…咁d喇叭點擺好?

剛換好了部55"上牆…但投仔要搬到隔離窗口了…{:6_186:} 順便當埋窗簾…
但D喇叭點擺好?應該跟電視擺位?定跟投仔?…
現我已經全套解體…想收集下意見先再決定…

r32 發表於 2013-8-9 11:20

吓器材同幕size配搭先講.

chanherry 發表於 2013-8-9 11:26

換了55"原來堅過46好多架呢…!
但支幕同投仔要搬去隔離了…咁咖叭點就好呢

chanherry 發表於 2013-8-9 11:28

r32 發表於 2013-8-9 11:20 static/image/common/back.gif
吓器材同幕size配搭先講.

支幕90" 16:9

pac 發表於 2013-8-9 11:43

chanherry 發表於 2013-8-9 11:28 static/image/common/back.gif
支幕90" 16:9

我會把音響配合投影用,90"畫面無聲效配搭,你試想想會點呢?{:6_174:}

r32 發表於 2013-8-9 12:12

pac 發表於 2013-8-9 11:43 static/image/common/back.gif
我會把音響配合投影用,90"畫面無聲效配搭,你試想想會點呢?

x2 like.

bigair 發表於 2013-8-9 12:18

Sure用係幕到啦

samuel8892000 發表於 2013-8-9 12:27

我會把音響配合投影用,X2

samuel8892000 發表於 2013-8-9 12:36

我相信你問76師兄 100%會答你AV声道一定要配合投投.你用得90吋投投唔會冇要求掛.

gikifk 發表於 2013-8-9 18:55

執好D間屋先喇,睇圖片好似垃圾崗甘,張全屋D線收好,一定靚好多
頁: [1] 2
查看完整版本: 投仔幕和電視不能再掛在同一幅牆…咁d喇叭點擺好?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。