plnl88 發表於 2013-8-8 12:40

frankpoon 發表於 2013-8-8 10:17 static/image/common/back.gif
NO. Do no plug av amp to the the socket with filter.

咁又唔一定。
用 EI 類 如 ISOL-8, ISOTEK 個 D 咪唔會無力羅。
MS G60 就唔知了。

beerboy 發表於 2013-8-8 12:43

plnl88 發表於 2013-8-8 12:35 static/image/common/back.gif
首領,甘不如直插牆!

係呀,同意.{:8_403:}

avav 發表於 2013-8-8 14:14

C兄我用60A 睇戲同演唱會 HDMI 出聲就插BYPASS
聽歌仔RCA出聲會插 Analog (動態和細致會明顯好咗)

louis001 發表於 2013-8-8 15:51

影音展或者入場去試下隻隆宇206-2(400陪頻)
上星期去過師兄度試佢部818 無論低頻同聲亮度都有唔錯既表現
我自己用黎插鬼妹 都真係冇投訢 不過師兄最好親身去感受下先決定會好的 {:6_238:}

billywu1978 發表於 2013-8-8 15:51

之前高人教落
av amp + sub 都唔插有filter,都用bypass

Stanley5387 發表於 2013-8-8 18:36

avav 發表於 2013-8-8 14:14 static/image/common/back.gif
C兄我用60A 睇戲同演唱會 HDMI 出聲就插BYPASS
聽歌仔RCA出聲會插 Analog (動態和細致會明顯好咗) ...

C Hing: 我同你情況雷同, 電視、cd 機、 bluray 機、 兩聲道pre amp 同PS3 我都直插60A, 而AV amp 就插咗 by-pass, 至於兩聲度後級同sub 仔就牆身直攞電, so far 各項設備表現 ok!{:6_142:}

hkmmo 發表於 2013-8-8 19:21

louis001 發表於 2013-8-8 15:51 static/image/common/back.gif
影音展或者入場去試下隻隆宇206-2(400陪頻)
上星期去過師兄度試佢部828 無論低頻同聲亮度都有唔錯既表現...

我都係諗住去影音展試試隻206-2,唔知到時有無得平{:8_395:}

avav 發表於 2013-8-8 20:30

Stanley5387 發表於 2013-8-8 18:36 static/image/common/back.gif
C Hing: 我同你情況雷同, 電視、cd 機、 bluray 機、 兩聲道pre amp 同PS3 我都直插60A, 而AV amp 就插 ...

{:6_193:}

louis001 發表於 2013-8-8 22:50

hkmmo 發表於 2013-8-8 19:21 static/image/common/back.gif
我都係諗住去影音展試試隻206-2,唔知到時有無得平

咁就唔知 但我相信都應該唔會太貴 請唔好問我隻買左幾錢 因為係朋友幫我買 所以問我都幫你唔到
袛不過係朋友借俾小弟玩 玩完覺得CP值高所以入手 (個人觀感)
所以有的野 平有平玩 貴有貴玩 咸魚青菜 各有所好 有時有的野係網上點吹都冇用 最緊要係自己真係試過先知係乜野一回事
袛要玩得開心就得 線材同配件 最重要係要配合器材發揮 {:6_182:}

Samson2011 發表於 2013-8-8 23:41

我都係focus 206-2
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: av amp 要不要插濾波?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。