pclai2000 發表於 2013-8-6 01:43

petergood 發表於 2013-8-5 22:02 static/image/common/back.gif
其實上次去佢未執好套嘢, 約了這個星期六試聽, 會試埋R200C同R600C
後置用R100有好大問題, 因位置問題,...

咁。。後置用OMD5啦。應該吾會大隻。效果吾錯的呢!
(Post76 Android 手機版送出)

孔明燈 發表於 2013-8-6 10:07

後置可以考慮3005se, 慳反D$買第樣野或者升級十仔, R200C同R600C好大差別, 聽完之後一定選R600C, 但我都係建議你轉十仔, 成萬蚊既十仔有好多選擇

lwkkaka 發表於 2013-8-6 10:24

如果主睇av,唔考虑聽歌,個人觀點可换其他聲底喇叭,如kilpsch,mk,kk
講返你嗰套,中置换600c,後置而然,我嘅個人觀點,要不唔要,用個預算去上r900,要不用返R後置,唔掛可以落腳架,除非有好好嘅後置代替,其實r偶極後置掛起嚟不大亦好好睇,av amp可能用yamaha or marantz sr7007會夾返聲底同你要嘅要求,仲有唔好用太多預算去線材先,後期升级仲好

lwkkaka 發表於 2013-8-6 10:25

lwkkaka 發表於 2013-8-6 10:24 static/image/common/back.gif
如果主睇av,唔考虑聽歌,個人觀點可换其他聲底喇叭,如kilpsch,mk,kk
講返你嗰套,中置换600c,後置而然, ...

唔記得十仔十成十换緊,睇預算可以换咩嘅唧

petergood 發表於 2013-8-6 10:33

lwkkaka 發表於 2013-8-6 10:24 static/image/common/back.gif
講返你嗰套,中置换600c,後置而然, ...

我都打算用返用緊嘅綫, 聽落慢慢換, 享受一下升級嘅樂趣.

lwkkaka 發表於 2013-8-6 10:37

petergood 發表於 2013-8-6 10:33 static/image/common/back.gif

唔止,係應該把前期投资投資係基础上,免日後屎忽痕,覺得呢樣唔多完美嗰樣又要换换

kenmok 發表於 2013-8-6 12:02

pclai2000 發表於 2013-8-6 01:43 static/image/common/back.gif
咁。。後置用OMD5啦。應該吾會大隻。效果吾錯的呢!
(Post76 Android 手機版送出) ...

OMD 5 無得賣啦...

kenmok 發表於 2013-8-6 12:15

z01549 發表於 2013-8-5 22:53 static/image/common/back.gif
我都好想知KEF T101做後置,surround 效果得唔得?

要超薄都無乜更好選擇,只可說唔差... 當然唔係R 嘅級數。
無期望咪無失望...

kenmok 發表於 2013-8-6 12:17

petergood 發表於 2013-8-6 10:33 static/image/common/back.gif

哦,只換啦叭線?佢有乜選擇俾你?

petergood 發表於 2013-8-6 14:08

kenmok 發表於 2013-8-6 12:17 static/image/common/back.gif
哦,只換啦叭線?佢有乜選擇俾你?

果間音箱冇乜選擇, 當然會去睇多幾間.請問有邊間hifi舖介紹.
頁: 1 2 [3] 4 5 6
查看完整版本: KEF DENON 組合求意見

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。