jimjim812 發表於 2013-8-2 00:02

46" 電視

請教各位師兄, 小弟想買46"電視, 心中想買 三星 Samsung UA46F7500BJXZK, 請問以畫質, 功能, 價錢, 外型 作考慮, 這型號可以嗎? 或有其他牌子型號性價比更好? 請給些意見, 謝謝! {:1_249:}

dpcs 發表於 2013-8-2 00:40

在這裡, LCD 就 索尼
Plasma 就 panasonic

jimjim812 發表於 2013-8-2 00:50

dpcs 發表於 2013-8-2 00:40 static/image/common/back.gif
在這裡, LCD 就 索尼
Plasma 就 panasonic

意思係這裡的師兄覺得 LCD TV 最好是 Sony 嗎? {:1_254:}

dpcs 發表於 2013-8-2 00:52

jimjim812 發表於 2013-8-2 00:50 static/image/common/back.gif
意思係這裡的師兄覺得 LCD TV 最好是 Sony 嗎?

係{:6_142:}

keke323 發表於 2013-8-2 01:02

ching...我明白你揀三星既原因......多數都係因為佢外型設計比較靚仔....因為我之前都非常鍾情三星 {:1_338:}
但最近......我轉投 SONY W950.....因為真係好靚仔 {:6_128:}
ching 不妨兩者比較下 {:6_229:}

lawzelda 發表於 2013-8-2 05:49

選sony

chanherry 發表於 2013-8-2 06:37

jimjim812 發表於 2013-8-2 00:50 static/image/common/back.gif
意思係這裡的師兄覺得 LCD TV 最好是 Sony 嗎?

唔係咁去定奪邊個品牌好與唔好既…
其實您心中有左個目標…而您個目標已經唔需要將$$放第一位…
就應該親自出去睇多D…了解自己為何鐘情F7500…
其實今日既市場…您目標賣得咁既價位…無可能會差的了
兩年前我都俾佢條邊框毒到入手D7000^^
客觀D講三叔七系都無咩弱點…唯一就係cp值太低…
主觀感覺我會話畫面太尖太數碼了…如睇3D真係1套戲都好勉強了
呢度既師兄主流都撐sony...plsama已無其他選擇
但唔代表用三叔既唔黎得呢度吹水呢{:6_211:}
我地既宗旨…教義…就係:沒有最好的,只有更好的!
當您發現更好…咪升囉!唔洗怕升級…最怕無能力升級!

keke323 發表於 2013-8-2 08:40

chanherry 發表於 2013-8-2 06:37 static/image/common/back.gif
唔係咁去定奪邊個品牌好與唔好既…
其實您心中有左個目標…而您個目標已經唔需要將$$放第一位…
就應該親 ...

我一向係度都講明我電視係鍾情三星多 d {:1_338:}
有乜所謂.....咁我自己係喜歡佢外型靚仔嘛 {:1_352:}
D7000 我當年非常鍾意.....玻璃膠邊夠高貴大方 {:1_351:}

YYSKY 發表於 2013-8-2 09:09

呢期panasonic LCD 好掂夠膽與Plasma 並排PK,顏色黑色位與Plasma一樣咁靚,應該話係一模一樣至啱,光位明亮,Plasma先天較暗唔夠白,價錢仲貴過Plasma,論表現實買LCD,次一級ET60 50寸$13xxx抵玩。

YYSKY 發表於 2013-8-2 09:17

最大殺傷力,panasonic有五年保,索尼好似得2年。
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 46" 電視

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。