jackt 發表於 2013-7-29 10:46

keekee 發表於 2013-7-29 10:07 static/image/common/back.gif
老麥就緊系正啦,聽過MA7000推826W,very impressive不過價錢都系very exepensive呀。...

係呀!比多幾千,搵部二手都OK! {:6_190:}

m.m.m.m.m. 發表於 2013-7-29 11:29

keekee 發表於 2013-7-29 10:07 static/image/common/back.gif
老麥就緊系正啦,聽過MA7000推826W,very impressive不過價錢都系very exepensive呀。...

絕對同意
(Post76 Android 手機版送出)

Gorgeous 發表於 2013-7-29 11:56

ack_lam 發表於 2013-7-29 16:11

keekee 發表於 2013-7-29 09:43 static/image/common/back.gif
ching,我同你一樣系度搵緊一部適合既2ch,但系我唔系好急,暫時用部CA AV AMP聽著先。另外唔知ching鍾意 ...

Ching, 我主要聽Pop, 不過要揾一都睇戲+聽歌+夾倒現有器材就麻煩D, 所以都係慢慢揾, 話時話多謝你教我將牆同喇叭距離慢慢set, 而家我set離牆560mm, 比先前好好多!{:6_193:}

ack_lam 發表於 2013-7-29 16:37

jackt 發表於 2013-7-29 10:46 static/image/common/back.gif
係呀!比多幾千,搵部二手都OK!

Ching, 乜你咁害我呀{:6_200:} !!!! 你講一講我就心思思, 但睇吓D二手價後{:6_168:} .........好似唔係加幾千咁簡單, 6600二手都起碼3皮幾, 嘩超哂budget! 但老麥 + Focal 真係正!

keekee 發表於 2013-7-29 16:45

ack_lam 發表於 2013-7-29 16:11 static/image/common/back.gif
Ching, 我主要聽Pop, 不過要揾一都睇戲+聽歌+夾倒現有器材就麻煩D, 所以都係慢慢揾, 話時話多謝你教我將 ...

ching大家交流下,唔使多謝。反正大家都搵緊適合法國妹既老公,更加可以多多交流。{:6_193:}
其實Krell i300都系可以諗下,佢好夠力睇戲系好爆得,但系我就覺得好似有少少粗粗地聲。我自己都想去試下Roksan K2/M2,但系M2好似系無AV Bypass,睇戲麻煩D。
之前有個師兄試咗好多,你可以參考下http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=69649&extra=&page=1

jackt 發表於 2013-7-29 17:04

ack_lam 發表於 2013-7-29 16:37 static/image/common/back.gif
Ching, 乜你咁害我呀 !!!! 你講一講我就心思思, 但睇吓D二手價後 .........好似唔係加 ...

只不過見到之前有人在R33放MA6500要19,000,其他 Model 可能要再加少少! {:6_190:}

chhanthony 發表於 2013-7-29 17:52

jackt 發表於 2013-7-29 09:55 static/image/common/back.gif
老麥!

McIntosh要有AV BYPass,Budget要乘五{:1_345:}

keekee 發表於 2013-7-29 17:55

McIntosh要有AV BYPass,Budget要乘五{:6_192:}

m.m.m.m.m. 發表於 2013-7-29 19:39

keekee 發表於 2013-7-29 17:55 static/image/common/back.gif
McIntosh要有AV BYPass,Budget要乘五

唔駛咁貴,3萬5左右有一部入門嘅合拼,有av bypass,我喺尖沙咀美麗華試過,都幾正架,我都喺用緊826vw+800vw,試過真喺好正,可惜唔夠錢,唔喺一定整番部。
(Post76 Android 手機版送出)
頁: 1 [2] 3 4 5 6
查看完整版本: 合拼擴音機意見

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。