David_Vincent 發表於 2013-7-22 17:33

rubberhammer 發表於 2013-7-22 09:53 static/image/common/back.gif
菲仔一貫口吻,要返廠七至十日,灰爆
(Post76 Android 手機版送出)

9600做特價時買左兩部,分別先後壞左,去過葵興前後五次。一部整完攞機好似冇整過咁,又要再去整,幸好最後整好左。另一部CS話冇零件退番錢,所以好明白師兄感受。因此令我買9700時都猶豫左好耐至入手。

AVCS 發表於 2013-7-22 18:12

tomycls 發表於 2013-7-22 13:08 static/image/common/back.gif
兄,我情况同你一樣,up完3.85.1後電視會無畫面,要入碟先有畫面。
我又試過師兄setting,又試過downgra ...

可以downgrade架。我就係3.85.1唔得,而家down返去3.8

kungfutown5 發表於 2013-7-22 18:36

my 9700
好生性,哩排仲多左同佢玩.{:6_149:}

kvic 發表於 2013-7-22 20:55

用左兩個多月,試過開機兩次粉紅屏,蚊電15分鐘,再開冇事,生生猛猛。
再提提,Up完firmware一定要factory reset。

David_Vincent 發表於 2013-7-22 21:44

kvic 發表於 2013-7-22 20:55 static/image/common/back.gif
用左兩個多月,試過開機兩次粉紅屏,蚊電15分鐘,再開冇事,生生猛猛。
再提提,Up完firmware一定要factory ...

我Up完firmware冇做factory reset,都正正常常。

請問factory reset有咩作用?

Tomotoshi 發表於 2013-7-22 21:50

{:8_379:}{:8_379:}

kvic 發表於 2013-7-22 21:51

David_Vincent 發表於 2013-7-22 21:44 static/image/common/back.gif
我Up完firmware冇做factory reset,都正正常常。

請問factory reset有咩作用?

機內的設定放左係一個地方。Reset 可以將呢個地方用最新的版本初始化。Firmware 做得好,版本之間的應該是兼容的。但飛仔的軟件質素。。。都係每次UP完做一次好D。

不單咁,平時有傻仔問題,都可以做下factory reset。用呢個方法, 都解決左幾個出現的小問題。

David_Vincent 發表於 2013-7-22 21:57

kvic 發表於 2013-7-22 21:51 static/image/common/back.gif
機內的設定放左係一個地方。Reset 可以將呢個地方用最新的版本初始化。Firmware 做得好,版本之間的應該 ...

Thx U {:6_193:}

kairiip 發表於 2013-7-22 23:33

我那部冇開2星期,昨日開机着不到机,只有啲啲聲,冇畫面,要拿廠修理,飛記真唔掂.{:6_197:}

David_Vincent 發表於 2013-7-22 23:53

kvic 發表於 2013-7-22 21:51 static/image/common/back.gif
機內的設定放左係一個地方。Reset 可以將呢個地方用最新的版本初始化。Firmware 做得好,版本之間的應該 ...

Reset兩次後要重新設定國家,請問係咪set->【國際】呢?
頁: 1 2 [3] 4 5 6 7
查看完整版本: 9700 過唔到頭十

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。