samuel8892000 發表於 2013-7-22 15:06

cmlee 發表於 2013-7-22 14:57 static/image/common/back.gif
師兄,105原裝係用T2.5A .但鉑金冇T2.5.
我用左3A

已換了 初換時分別好像不大.但煲左10幾小時後開始來料.連老細都睇到 乜個畫面靚咗咁多嘅.声佢就唔識分.

andprise 發表於 2013-7-22 15:07

hkmmo 發表於 2013-7-22 13:27 static/image/common/back.gif
師兄係咪換屎就要換ip2先大分別?我同佢換左條x40電源線,但我覺得只係好過條跟機線少少
...

同粒IP2白金係英式頭內比; 用concert 嘅BR 比
我試過"古河"粒 green fuse,音塲分格度 (Depth Width),高低分柝力、高低嘅伸廷都要輸好多,個低一舊舊
同粒SR20比,依然音塲分格度、(Depth Width),都輸,人声SR攞番D分、高低嘅伸廷就各有各好,個低IP2高分柝力D,但力度較輕、SR20個低就大力D同冇咁好層次。

同粒IP2百金係英式頭內比; 戲比
依然"古河"粒 green fuse,音塲分格度 (Depth Width),高低分柝力、高低嘅伸廷都要輸好多。
同粒SR20比,依然音塲分格度、(Depth Width),都輸,人声依然SR20個中音靚D同厚D、高低嘅伸廷就各有各好,個低IP2足高分柝力D,力度輸SR20少少,但氣氛就IP2就攞番D分,力度個woofer可以校、但sound stage 大細就冇,所以最後決定IP2留低。{:6_192:}

kaytam411 發表於 2013-7-22 16:15

{:6_193:}{:6_195:}恭喜ching有新玩具
(Post76 Android 手機版送出)

hkmmo 發表於 2013-7-22 16:36

andprise 發表於 2013-7-22 15:07 static/image/common/back.gif
同粒IP2白金係英式頭內比; 用concert 嘅BR 比
我試過"古河"粒 green fuse,音塲分格度 (Depth Width),高 ...

以你既分析換IP2應該無錯,白金係咪IP2最貴個粒,我諗住換就換機入面個粒

louis001 發表於 2013-7-22 17:09

hkmmo 發表於 2013-7-22 16:36 static/image/common/back.gif
以你既分析換IP2應該無錯,白金係咪IP2最貴個粒,我諗住換就換機入面個粒 ...

一定係換機入面個粒先 93 103 105 751 我暫時見換左既機效果都幾顯著 {:6_182:}
如果要買 IP2 一定係不二之選

ET88 發表於 2013-7-22 17:13

{:6_193:}{:6_195:}
(Post76 Android 手機版送出)

louis001 發表於 2013-7-22 17:16

tobis 發表於 2013-7-21 23:32 static/image/common/back.gif
仲想買對RCA聽下歌,請問有咩好介绍??

煲一排先攪好的 大把野攪 換屎 換電線 有排你試 {:6_138:}

samuel8892000 發表於 2013-7-22 17:22

louis001 發表於 2013-7-22 17:16 static/image/common/back.gif
煲一排先攪好的 大把野攪 換屎 換電線 有排你試

Ha Ha真係有排試 仲越試越過引潻.

plnl88 發表於 2013-7-22 17:27

hkmmo 發表於 2013-7-22 13:27 static/image/common/back.gif
師兄係咪換屎就要換ip2先大分別?我同佢換左條x40電源線,但我覺得只係好過條跟機線少少
...

師兄換左條 x40 好D。

bensoncfmak 發表於 2013-7-22 17:29

貓貓開箱仲心急過你喎!{:6_174:}
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7
查看完整版本: 忍吾住又買嘢之oppo-103

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。